Принц Гаррі перетворився на "помаранчевого морського котика". ФОТО. ВІДЕО

30 березня 2011, 17:51

Молодший син спадкоємця британського престолу принца Чарльза принц Гаррі приєднався до арктичної експедиції, пише "ВВС".

Гаррі разом з чотирма колишніми солдатами-інвалідами збираються пройти 320 кілометрів полярними льодами.

Похід триватиме майже місяць, а принц, який є піклувальником благодійного фонду "Пішки з пораненими", що допомагає ветеранам та інвалідам, проведе з її учасниками перші п'ять днів.

Напередодні експедиції принц Гаррі провів тренування з пірнання у крижану воду. Представник королівської сім'ї вбрався у спеціальний помаранчевий костюм та весело "побулькався" у холодній воді.


Ветерани хочуть стати першою в історії експедицією з інвалідів, яка досягне Північного полюса без сторонньої допомоги. А фонд таким чином сподівається зібрати 2 мільйонів фунтів стерлінгів в якості пожертв. Кошти мають піти на допомогу пораненим військовослужбовцям.

"Ця дивовижна експедиція нагадає суспільству про той борг, який наша країна несе перед тими, хто воює за неї, тими, хто повертається з ранами, фізичними і душевними", - заявив принц.

Експедиційна група прибула на початку тижня на норвезький архіпелаг Шпіцберген, крайню північну точку Європи.

Учасникам експедиції належить пройти акліматизацію до температур до -20 градусів. Зараз вони розпаковують привезене спорядження і припаси. Все це вони вантажать на спеціальні сани вагою по 100 кг, які їм належить тягнути за собою.

Фото "АР"

Відео "The Telegraph"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів