Заради дітей принца Вільяма змінять 300-річний закон?

20 квітня 2011, 17:33

Успадковувати британську корону зможе не тільки син, а й дочка принца Вільяма і його майбутньої дружини Кейт Міддлтон.

Щоправда, для цього треба буде змінити закон якому вже більше 300 років, пише "ВВС".

Відповідні поправки в законодавство наразі розглядаються в Лондоні.

На сьогоднішній день Акт про престолонаслідування (він же Акт про уложення), прийнятий англійським парламентом в 1701 році, наділяє першочерговим правом на корону королівського нащадка чоловічої статі. Крім того, закон забороняє займати британський трон католикам.


Однак уряд країни підтвердив, що ще в 2007-му році почалися роботи, спрямовані на внесення поправок в 300-річний закон. Правда, щоб такі зміни набули чинності, вони повинні бути проведені і в 15 країнах Співдружності (колишнього Британської співдружності націй), в яких главою держави - нехай навіть і номінальним - досі є монарх Сполученого Королівства.

"Внесення поправок до Акту про уложення - складне і заплутане завдання, що вимагає уважного і вдумливого ставлення. Уряд визнає, що положення, що містяться в Акті про уложення, можуть вважатися дискримінаційними", - сказав з цього приводу представник кабінету міністрів.

"Розпочато дискусії з тими країнами Співдружності, які будуть безпосереднім чином зачеплені змінами правил. Але поки не було б правильним оприлюднити всі деталі", - додав представник уряду.

Ці коментарі збіглися за часом із заявами депутата парламенту від опозиційної Лейбористської партії Кіта Ваза, який вважає, що Акт вимагає модернізації, з тим щоб британська монархія опинилася в одній низці з іншими королівськими сім'ями сучасної Європи.

Ваз зазначив, що швидке весілля принца Уїльяма і Кейт Міддлтон дає привід знову підняти це питання.

Фото "Reuters" з сайту 3news.co.nz

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів