Кріс де Бург розповів про єдність з Україною

27 квітня 2011, 17:39

Відомий ірландській композитор і співак Кріс де Бург зізнався, що найбільше любить в Україні та як ставиться до застіль з горілкою.

Артист, який завітає до Києва 21-го травня, зізнався, що любить відвідувати нові країни.

"Насправді я люблю подорожувати. І навіть коли я на гастролях, намагаюся, щоб мої поїздки не перетворювалися на саму лише роботу", - розповів де Бург в інтерв'ю "Viva".

"От взяти, наприклад, Київ. Я був тут вже… почекайте, три чи чотири рази. Щоразу я викроюю час, щоб подивитися місто, особливо історичний центр. Я люблю ваші собори!" – зізнався співак.


За словами Кріса, у Санкт-Петербурзі він обов’язково навідується до Ермітажу чи до Петергофу.

"Коли у тебе є шанс побувати у таких цікавих місцях, треба цим користуватися. Я не бачу сенсу сидіти у готелях. Хоча багато людей, на жаль, вчиняють так", - зауважив артист.

У репертуарі де Бурга, який є частим гостем Східної Європи, є пісні про Москву і Санкт-Петербург.

Де Бург любить гуляти Києвом

"Я дійсно їжджу до Східної Європи доволі часто і помітив деяку сходіть з моєю рідною Ірландією. Моя країна завжди знаходилася у тіні великого сусіда – Англії, завжди залишалася бідною і пригніченою. Музика в Ірландії буває двох видів: меланхолічною, сумною, що асоціюється у мене з зимою, темрявою і бідністю, і веселою, літньою. Це музика тепла, врожаю, свята", - пояснив композитор.

"Я відчуваю ті самі настрої у музиці Східної Європи. Колись я написав пісню "Падає сніг". Коли я лише взяв її перші акорди, перед моїми очима виникли засніжені пейзажі України, Росії. Тож у мене дійсно є емоційний зв'язок з вашою землею!" – зауважив Кріс.

Наостанок де Бург зізнався, що знайомий зі слов'янською традицією душевних розмов за пляшкою горілки.

"Я часто стикаюся з цією традицією, коли гастролюю Східною Європою. Якось у Словенії чи Словаччині ми навіть потрапили на свято місцевої горілки сливовиці. Було багато народу, смажилося барбекю, ми співали пісні, розповідали історії і випили море сливовиці. Але я цілком комфортно почуваюся у подібних ситуаціях!" – запевнив Кріс.

За фнормацією ANI Media Centre_PR&Promo

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів