Обама згадав, де і як народився

28 квітня 2011, 15:33

Президент США Барак Обама заявив, що згадав момент свого народження.

Про це політик розповів у середу на шоу Опри Вінфрі, яке відвідав разом з дружиною Мішель, пише "The Daily Mail".

Днями знову сплила популярна останнім часом серед американців тема, що стосується місця народження чинного глави держави.

Зокрема, так званий рух "birther" - "рожденцев", який очолює відомий мільярдер Дональд Трамп, наполягає, що Обама народився не в США, а в Індонезії чи Кенії, а отже, відповідно до американської конституції, не має права ставати президентом.


Обама розповів Опрі про своє народження

Тож на шоу Опри президент Америки, розповів, як отримав копію свідоцтва про народження, опубліковану на офіційному сайті Білого дому, щоб розвіяти сумніви, що він не є уродженцем США. Згідно з документом, Обама, як він завжди і стверджував, народився на Гаваях.

"Можу лише сказати, що я там був. І знав, що я народився. Я це пам'ятаю", - пожартував Барак.

Але представникам руху "birther" не дає спокою не лише місце народження Обами, а і його релігія. Так, представники руху впевнені в існуванні так званої "повної" версії свідоцтва про народження президента, де є розділ "релігія" у якому значиться, що Обама мусульманин.

Відзначимо, що у версії свідоцтва, опублікованій Білим домом, розділу "релігія" немає.

Тим часом спекуляції на тему місця народження нинішнього глави Білого дому йдуть давно.

Вперше вони з'явилися ще під час передвиборної кампанії Обами 2008-го року, і знову загострилися після того, як він оголосив про свій намір балотуватися на новий термін у 2012-му.

Свідоцтво про народження Барака Обами

Тим часом у Білому домі розраховують, що публікація свідоцтва про народження президента, повинна покласти край дебатам.

"Ми не можемо відволікатися на інтермедії та карнавальних зазивав, що намагаються привернути до себе увагу", - сказав Обама.

Він зазначив, що "вражений" тим, що питання про місце його народження розбурхує суспільство протягом цілих двох з половиною років, в той час, як "кожен чиновник на Гаваях - і демократ, і республіканець - може підтвердити, що він насправді народився там ".

"У нас немає часу на такого роду дурниці. Існують більш важливі проблеми, які треба вирішити, і я впевнений, що ми зробимо це, якщо сконцентруємося на них, а не на цьому", - додав Барак Обама.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів