Стінг скасував концерт у Казахстані через репресії

4 липня 2011, 11:19

Британський рокер та композитор Стінг вирішив скасувати концерт у столиці Казахстану Астані з політичих мотивів.

Про це йдеться на офіційному сайті артиста.

Так, правозахисна організація "Amnesty International" звернула увагу Стінга на порушення у Казахстані прав нафтовиків, лідерів їхніх профспілок, їхніх юридичних представників та громадських організацій з прав людини, які з ними співпрацюють.

"Голодування, ув'язнені робітники і десятки тисяч страйкуючих утворюють віртуальний заслін, який я не маю наміру перетинати", - прокоментував свою позицію Стінг, який останні 40 років вболівав за права людини.


"Казахські працівники нафтогазової сфери та їхні сім'ї потребують нашої підтримки і уваги міжнародних засобів масової інформації до їхнього становища, що, сподіваюся, сприятиме позитивним змінам", - додав музикант.

4-го липня Стінг мав виступити на фестивалі "День Астани". Однак артист вирішив відмовитися від цього. Оскільки його участь у заході могли б розцінити як схвалення дій президента та влади Казахстану.

Нагадаємо, 7-го липня власник 16 "Греммі" потішить меломанів Києва. У столичному Палаці Спорту Стінг представить програму "Symphonicity" у супроводі Національного симфонічного оркестру України.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів