Сусідами Ахметова у найдорожчій квартирі світу стануть казахи та росіяни

13 вересня 2011, 14:14

Найбагатша людина України Рінат Ахметов, схоже, не сховається у своїй Лондонській квартирі від вихідців з колишнього Союзу.

Адже переважна більшість мешканців One Hyde Park, де навесні цього року Ахметов і купив найдорожчу квартиру світу, належить іноземцям. Близько 40% апартаментів купили саме представники країн колишнього Радянського Союзу, у тому числі громадяни Росії, України та Казахстану, пише "ВВС".

"Ми називаємо це "новими грошима", і подібні люди інколи віддають перевагу більшій розкоші та більш гламурним речам. Вони з задоволенням витрачають ці гроші. І не дуже замислюються, яким чином вони їх витрачають", - зауважив забудовник One Hyde Park Нік Кенді.

Нагадаємо, Ахметов придбав в елітному лондонському комплексі дві квартири, які будуть об'єднані в одні трирівневі апартаменти загальною площею 2300 "квадратів". За нове помешкання бізнесмен виклав 136 мільйонів фунтів. Ще близько 60 мільйонів фунтів він має намір викласти на оздоблення житла.


До нових апартаментів Ахметова в одному з найпрестижніших та найдорожчих районів британської столиці Найтсбріджі журналістів, звісно, не пускають.

Натомість, забудовники елітного комплексу показали квартиру вартістю 60 мільйонів фунтів, що займає цілий рівень на верхньому поверсі. Мовляв, екскурсія цією квартирою дозволяє уявити, в яких саме умовах житиме український олігарх.

One Hyde Park ще добудовується. Однак більшість апартаментів вже розпродана

У помешканні, яке належіть британському сусіду Ахметова, є мармуровий передпокій, довжелезний коридор, домашній кінотеатр і навіть туалет з портретом Мерилін Монро олією. А ще – дві кухні (домашня та шефська), величезна обідня кімната зі сріблястими столовими приборами, рояль дизайну Porsche і робочий кабінет, у якому оселився новенький Apple.

До слова, британські забудовники відзначають, що саме заможні росіяни та українці – їхні найбільші клієнти.

За словами представників лондонської компанії Savills, що займається престижною нерухомістю, тільки цього року найдорожчий житловий будинок у Британії придбав досі невідомий росіянин. Він купив маєток 18-го століття, що колись належав старшому синові короля Георга ІІ. Вартість оборудки становила 140 мільйонів фунтів.

"На росіян або представників колишнього СРСР припадає дуже високий відсоток найдорожчого прошарку житлового ринку", - каже Джонатан Гьюлет, керівник відділення лондонського житла в Savills.

"В нашому офісі на Мейфер є російський відділ. Там працює англійка, яка добре знає російську мову. І в цьому році в неї дуже багато роботи – просто щодня, в тому числі у вихідні. Їй доводиться займатися багатьма замовленнями – починаючи від мільйона фунтів до багатьох мільйонів фунтів", - додає Хьюлет.

Фото e-architect.co.uk

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів