Помер засновник "Apple" Стів Джобс

6 жовтня 2011, 08:51

Засновник "Apple" Стів Джобс пішов із життя 5-го жовтня. Він помер у 56 років, після кількарічної боротьби з раком підшлункової залози.

Про це повідомляє "Time".

"Із глибоким сумом ми повідомляємо, що Стіва Джобса сьогодні не стало. Стівова геніальність, пристрасть та енергія були джерелом незчисленних інновацій, що збагачують та роблять кращими життя всіх нас. Завдяки Стівові світ став незмірно кращим", - йдеться в заяві ради директорів "Apple".

"Стів помер у спокої, в оточенні своєї родини. В своєму публічному житті Стів був відомий як мрійник, у своєму ж приватному житті він обожнював свою сім'ю. Ми всі вдячні багатьом людям за їхні добрі побажання та молитви протягом останнього року Стівової хвороби. Ми вдячні за підтримку та доброту тих, хто поділяє наші почуття до Стіва. Ми знаємо, що багато хто з вас сумує разом з нами, й ми просимо вас мати повагу до нашого приватного життя в ці гіркі часи", - говориться в зверненні родичів Джобса.


Із дружиною Лорен Стів Джобс прожив 20 років. Вони мають трьох дітей. Іще одна донька, Ліза, народилася від попередніх стосунків Джобса. Її іменем у 1983-му році він назвав комп'ютер.

Чорно-біле фото Стіва Джобса на головній сторінці сайту "Apple"

Свій сум та співчуття рідним та друзям Джобса висловили також президент "Microsoft" Білл Гейтс, співзасновники "Google" Сергій Брін та Ларрі Пейдж, а також президент Сполучених Штатів Барак Обама.

"Стіве, дякую тобі за те, що ти був учителем та другом. Дякую за те, що ти показав, що збудоване тобою здатне змінити світ. Я сумуватиму за тобою", - каже у своєму зверненні творець "Facebook" Марк Цукерберг.

У 2003-му році в лікарі діагностували в Стіва Джобса рак підшлункової залози. В квітні 2009-го він переніс операції з трансплантації печінки. В серпні 2011-го Джобс оголосив, що йде з посади генерального директора "Apple", але залишається головою ради директорів.

"Думка про те, що я скоро помру – це найважливіше знаряддя з усіх, які мені траплялися, аби допомогти мені прийняти великі життєві рішення. Бо майже все – всі поверневі сподівання, вся гордість, увесь страх перед перепонами чи поразкою – ці речі просто втрачають значення перед лицем смерті, залишаючи лише те, що справді важливо", - сказав Стів Джобс у 2005-му році, виступаючи в Стенфордському університеті.

"Пам'ятати, що ти помреш – це найкращий спосіб, який я знаю, щоби уникнути пастки, віри в те, що тобі є що втрачати. Ти вже голий. Немає причин не слухатися велінь свого серця… Ваш час обмежений, не марнуйте його, проживаючи чиєсь чуже життя… Не давайте шумові чужих голосів заглушити ваш власний внутрішній голос ", - говорив він.

Прінтскрін з сайту apple.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів