85-річна герцогиня Альба втретє сходила до вівтаря

6 жовтня 2011, 17:50

Одна з найродовитіших жінок світу, герцогиня Каетана Альба в середу вийшла заміж утретє. Обранцем 85-річної іспанської аристократки став державний службовець Альфонсо Діес, молодший за неї на 24 роки.

Про це повідомляє "El Mundo".

Для урочистого дня представниця старовинного роду обрала сукню блідо-рожевого кольору. Вінчання відбулося в каплиці севільського Паласіо де Дуеньяс. На церемонії були присутні близько 40 гостей.

Після неї герцогиня вийшла до публіки. Глядачі, що юрмилися на вулиці та балконах, зустріли її аплодисментами та вигуками "Кралечка!", "Хай живуть молодята!" Вдячна аристократка роззулася й заходилася танцювати. Пожбурений нею букет нареченої, з бутонів білих троянд, упіймала юна студентка.


85-річна герцогиня вийшла заміж та станцювала босоніж

Король та королева Іспанії не були присутні на весіллі, однак свого обранця Каетана представила Його Величності Хуану Карлосу ще минулого тижня, пише "The Telegraph".

Повне ім'я герцогині звучить як Марія дель Росаріо Каетана Вікторія Еухенія Франсіска Фітц-Джеймс Стюарт і де Сільва. Їй належить світовий рекорд із кількості титулів: має 19 графських, 7 герцогських та ще 23 титули маркізи. Подейкують, Каетана навіть родовитіша за свою далеку родичку – королеву Великої Британії Єлизавету ІІ.

Їй дозволяється не ставати на коліна перед самим Папою, а ще, якщо аристократка того забажає, то може в'їхати на коні до Севільського собору.

Із новим чоловіком герцогиня, яка поховала двох його попередників, знайома вже 30 років. Брат Діеса, дилер антикваріату, був близьким другом її чоловіка №2. Діти Каетани спершу без захвату поставилися до її ідеї втретє вийти заміж, непокоячись через "питання історичної відповідальності" та спадок.

"Вони не бажають, щоби я одружувалась, самі ж змінюють партнерів значно частіше, ніж я", - пожалілася свого часу герцогиня.

Утім, вихід врешті знайшовся, й на початку літа Альба розподілила свої статки, які становлять, за різними версіями, від 800 мільйонів до 4 мільярдів доларів, між дітьми. Діес написав офіційну відмову від претензiй на багатства коханої.

Власністю сім'ї Альба є нерухомість у Мадриді, Марбельї, Севільї та на Ібіці. До спадку також входять такі безцінні скарби, як перша карта Америк, що належала Колумбові та заповіт короля Фернандо Католика. Бібліотеку Альби оцінюють у 20 мільйонів євро, зокрема в ній є видання "Дон Кіхота" 1605-го року та Біблія 1429-го.

Колекцію творів мистецтва герцогині вважають чи не найкращою в світі. В ній є шедеври Веласкеса, Рубенса, Рембрандта й Тиціана, а також портрет знаменитої пращурки Каетани – герцогині Альби, якого написав Франсіско де Гойя. Припускається, що вона була коханкою художника, й саме з неї він писав своїх "Одягнену маху" та "Оголену маху".

Позувати без одягу, ушанувавши таким чином великого митця, Каетану свого часу запрошував Пабло Пікассо, втім, вона відмовила.

Фото АР з сайту news.yahoo.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів