Чоловік Герман не давав їй читати свою книгу

26 жовтня 2011, 11:15

Чоловік радниці президента Ганни Герман Сергій не давав дружині читати уривки своєї книги. А Ганна Миколаївна впевнена, що ця "чоловіча проза" матиме успіх.

Сергій Герман задумував твір "BMX: повість про велосипед без сідла" вже давно, і він став його другою книгою, пише "Сегодня".

Радниця Януковича Ганна Герман змогла прочитати книгу чоловіка лише після її завершення.

"Ми дуже різні, як у житті, так і в літературі. Але ми дуже любимо один одного і на презентацію поїдемо вдвох. Він завжди говорив, про що буде книга, але прочитати її дав мені вже тоді, коли вона була готова", - розповіла Ганна Миколаївна.

Презентація "BMX" відбудеться днями у Львові. Дружина Сергія Германа пророчить книзі успіх.

"Це "чоловіча проза", нагадує стиль Ремарка. Думаю, вона матиме успіх, хоча писалася не для цього", - зазначила Герман.

Подружжя Герман записалося у письменники гуртом 

Друга книга журналіста й дипломата Сергія Германа складається з двох частин. У першій її герой, який займається юридичним супроводом бізнесу, виявляється свідком українських подій 2004-2005-х років.

У другій він зі своїм другом-олігархом здійснює сходження на гору Маттерхорн в Альпах, щоб відволіктися від політики.

Як зауважує видання, на цю гору Сергій Герман піднімався торік особисто. А Ганна Миколаївна чекала його біля підніжжя і, за її словами, збирала, едельвейси для голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

До слова, у книзі згадуються відомі політики і багато реальних подій, хоча справжні прізвища та назви підприємств не вказуються.

Між іншим, як повідомляється, у Сергія Германа вже є одна книга - документальна. У ній розповідається про екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського.

"Це реалістичний роман, він розрахований на читача, у якого вже є досвід розчарувань. 30-річний таку книгу не напише, не вистачить життєвого досвіду", - розповіла редактор книги, львівська письменниця Оксана Думанська.

За сюжетом книги, герой втрачає дитину і спілкується з нею після смерті, намагаючись віддати їй батьківську увагу. 

"За Майданом він спостерігає з боку, він розуміє, що після нього потрібно буде повертатися додому і працювати по-чорному, але не впевнений, що це розуміють люди, для яких фестиваль не закінчується. У книзі розповідається про темні схеми приватизації, про те, як захоплювали телеканал", - резюмує Думанська.

Нагадаємо, радниця президента теж нещодавно презентувала власну книгу під назвою "Червона Антлантида".

Фото "Дуся"

IDEALMEDIA