Вакарчук заплатив за пам’ятник Івасюку

21 грудня 2011, 13:13

20-го грудня у Львові відкрили пам'ятник видатному українському музиканту і співаку Володимиру Івасюку. Гроші на створення скульптури пожертвував лідер гурту "Океан ельзи" Святослав Вакарчук.

Вартість проекту складає 360 тисяч гривень, пише "ГолосUA".

На церемонії відкриття були присутні мер Львова Андрій Садовий, сестра Володимира Івасюка Галина та меценат установки цього пам'ятника Святослав Вакарчук.

Мер Львова подякував музиканту за те, що він виконав обіцянку, дану 5 років тому під час святкування 750-річчя Львова.


Вакарчук став спонсором проекту

"Я, як міський голова, зобов'язаний від всіх нас висловити щиру подяку Славіку, і відзначити його Золотим гербом міста Львова за його внесок у розвиток нашого міста", - заявив Садовий.

"Сьогодні ми встановили пам'ятник Володимиру Івасюку у Львові! Дякую всім хто створював, хто допомагав, хто морально підтримував!" – написав Вакарчук у своєму Twitter.

До слова, пам'ятник автору "Червоної рути" Івасюку встановлено у Львові, на проспекті Шевченка, 7-9.

Висота пам'ятника складає 2,6 метрів. Виготовлений він з бронзи, а розміщений на гранітному постаменті. Навколо пам'ятника з мозаїки та гранітної плитки викладена декоративна гітара.

Нагадаємо, ще у 2006-му році Славік Вакарчук задумав подарувати Львову пам'ятник Івасюку, якого рокер вважає "життєвим прикладом" для себе.

Стоп-кадр з відео на сайті телеканалу ICTV та принт-скрін з Twitter Вакарчука

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів