Екс-депутати не повертають 200 службових квартир

29 грудня 2011, 12:45

Депутати попередніх скликань Верховної ради відмовляються повертати державі службові квартири. З 200-т помешкань повернуто лише два.

Це виявилося під час підрахунку збитків у парламенті, пише "Сегодня".

За словами керуючого справами апарату ВР Григорія Ситайла, жоден з народних депутатів минулих скликань не повернув у власність держави службове житло.

"З 1992-го і десь до 2000-го років депутати отримували службове житло. Хоча вже тоді багато спробували перевести його в особисту власність", - згадує депутат I-го скликання Олександр Барабаш.


"Пізніше в закон внесли поправку, і депутатам стали видавати або квартиру на постійній основі, або грошову компенсацію", - додав Барабаш.

Як зазначає видання, до кризи 2008-го року депутатам без проблем видавали житло або компенсували його вартість.

Навіть зовсім не бідний брат екс-президента Віктора Ющенка Петро Ющенко отримав службову квартиру.

Потім аукціон щедрості закінчився. Депутати намагалися перевести житло у приватну власність, але парламент на це не пішов.

За словами регіонала Олександра Черноморова, житло привласнювали не лише депутати, а й чиновники.

"…Деякі нардепи примудряються отримувати житло двічі, багато хто не живе в цих квартирах - продають. Що ж до службового житла, то всього Рада роздала 200 квартир, з яких лише 2 повернулися державі. Якби апарат ВР хотів навести в цьому порядок - він би це зробив", - додав Черноморов.

До слова, середнє грошове забезпечення екс-депутатів - 15 717 грн. За даними Пенсійного фонду, таких осіб 950. Тобто щороку держава витрачає на них понад 179 мільйонів гривень.

Для порівняння: така сама кількість простих пенсіонерів обходиться країні у 12,8 мільйонів на рік.

Фото Олександра Клименка з сайту Верховної Ради rada.gov.ua

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів