5 секретів червоної ікри

30 грудня 2011, 15:30

За новорічним столом успіх має той, хто професійно відкорковує шампанське, краще за інших їсть олів’є і знає усі секрети червоної ікри.

Сьогодні ми розкриємо таємниці червоної ікри. Професійними секретами поділилась компанія "Гринвіч".

Уявімо, що ви придбали баночку ікри і готуєтеся нею поласувати. Як визначити якість продукту і як з ним поводитися після того, як банку відкрито?

Уважно роздивіться ікру. Ікринки мають бути однорідними за виглядом і кольором. Навколо викладеної на блюдце ікри не має бути "калюжки". Ця рідина – риб'ячий сік, який утворюється після ікринок, що луснули. Якщо його забагато, це означає, що ікринки зазнали серйозних пошкоджень під час фасування, або рідина для посолу була неправильна.


Водночас все ж навяність певної кількості соку свідчить про те, що ікра не пересушена. Якщо в ікринок шкірка у зморшках, продукт пролежав тривалий час у ящику і висох.

Не забудьте про правила зберігання червоної ікри. Найкращою тарою вважається пластикова банка, у якій ікра в холодильнику може зберігатись до двох тижнів.

Якщо ви все ж обрали традиційну жерстяну 130-грамову баночку, після відкриття одразу ж перекладіть сухою ложечкою у чисту посудину, що закривається – наприклад у пластик або скло.

Найкраще ікра зберігається на верхній полиці холодильника – там, де найхолодніше.

А ось і секрет, як реанімувати злегка підсохлу ікру. Після тижня зберігання у холодильнику, навіть у пластиковій тарі, ікринки втрачають вологу і зморщуються.

Якщо ви не відчуваєте стороннього запаху, ікрі ще можна легко повернути "молодість". Додайте у баночку трохи соняшникової олії і перемішайте. За 15 хвилин ікринки знову стануть блискучими і пружними.

Можна спробувати розмішати ікру з однією чайною ложкою мінеральної води з газом. Спершу оболонка ікринок побіліє, але це лише ознака того, що вода поглинається.

Втім, зауважте – такі реанімаційні заходи можна робити лише один раз, максимум двічі – інакше ікра втратить свої смакові і поживні властивості.

За умови правильного зберігання і споживання ікра стане для вас найсмачнішим і надійним джерелом корисних мікроелементів, мінералів і вітамінів.

Станьте професійним шанувальником червоної ікри разом з нами.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів