Вірмени бойкотують "Євробачення" в Баку

24 лютого 2012, 13:45

Вірменські артисти відмовляються брати участь у пісенному конкурсі "Євробачення-2012", яке цього року пройде у столиці Азербайджану – Баку.

Про це йдеться в спільній заяві представників шоу-бізнесу, зробленій 23-го лютого, пишуть "NEWSmusic.ru".

Вірмени бойкотують "Євробачення-2012" через політичний конфлікт їхньої країни та Азербайджану.

Думку артистів поділяє і художній керівник Державного театру пісні, композитор Артур Григорян.


"Я також захищаю цю позицію. І нас нітрохи не має хвилювати реакція європейських речників, ми повинні думати про себе. Як ми можемо співати в країні, яка завдала нам стільки втрат", - зазначив Григорян.

"Сьогодні вже кілька європейських країн задумалися про те, чи потрібно їхати в таку країну. Гра не варта свічок, навіщо нам перемога в цьому конкурсі, ми вже переможці, наш прапор розвивається в Кельбаджарі і Мардакерті", - заявив композитор.

"Євробачення-2012" обростає скандалами

"Насправді, я не вважаю, що Євробачення - це мистецтво, це шоу і політика. Тож втрата невелика. Сьогоднішня загибель нашого солдата для мене велика втрата ", - зауважив Григорян.

Говорячи про смерть солдата, композитор мав на увазі інцидент, що стався 23-го лютого. Тоді від пострілу азербайджанського снайпера загинув вірменський солдат строкової служби.

"І це при тому, що, країни-посередники процесу врегулювання карабаського конфлікту багаторазово закликали конфліктуючі сторони відвести снайперів від лінії зіткнення. Вірменська сторона завжди заявляла про готовність піти на це. Азербайджан не тільки відмовився, але і використовує будь-який момент для пролиття вірменської крові", - йдеться у заяві Григоряна.

"Ми відмовляємося виступати в країні, яка відома масовими вбивствами і погромами вірмен, в країні, в якій вірменофобія доведена до рівня державної політики… Ми закликаємо Вірменське суспільне телебачення відмовитися від участі", - написано у заяві.

Нагадаємо, в Україні розгорівся скандал навколо участі співачки Гайтани у "Євробаченні-2012". Дехто з політиків вважає, що темношкіра артистка не має представляти нашу країну в Європі.

Ілюстрація з сайту Open.az

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів