Гайтана заходилася доводити, що вона українка

29 лютого 2012, 14:35

Співачка Гайтана висловилась з приводу расистських заяв одного з членів політичної партії "Свобода". Виконавиця впевнена, що позиція політика та йому подібних тягне Україну на дно.

Офіційну заяву співачки оприлюднила прес-служба "Lavina Music".

Як відомо, перемога Гайтани у нацвідборі на участь у "Євробаченні-2012" викликала неоднозначну реакцію.

Зокрема, "свободівець" Юрій Сиротюк заявив, що темношкіра співачка не має представляти Україну в Європі.


Однак Гайтана впевнена, що колір її шкіри не впливає на її приналежність до України.

"Україна - це мій дім, моя країна, яку я дуже люблю, в якій я вчилася, росла, формувалася як особистість. Я пишаюся своєю державою, яка надихає мене, дарує надію та віру у краще. Моє серце не тримає зла на пана Сиротюка. Це не особистісна образа, це масштабна проблема, яка несподівано дала про себе знати", - розпочала свою заяву Гайтана.

Гайтана пишається своєю країною

За словами співачки, слова політика зачепили позиції інших людей, які вважають себе українцями, незважаючи на колір шкіри, політичні та релігійні погляди.

"Подібні висловлювання тягнуть на дно репутацію України в очах усього світу. Кожна людина хоче жити в цивілізованій демократичній країні, в якій немає місця насильству, нерівності, расизму, в країні, яка дає можливість стабільно жити, вчитися, працювати, любити, створювати сім'ю і бути спокійними за майбутнє своїх дітей", - каже Гайтана.

"Я завжди запрошуватиму всіх людей до нас у гості, бо я хочу, що б весь світ відкрив для себе прекрасну гостинну Україну, в якій немає "своїх" і "чужих". Дуже сподіваюся, що через подібні расистські висловлювання світ не стане сумніватися в добродушності та гостинності українського народу", - наголошує виконавиця.

Цікаво, що Гайтана вірить, що завдяки любові Україна може стати ідеальною країною, де більше не лунатимуть расистські висловлювання.

"Я хочу, що б всі ми усвідомили, що позиція Сиротюка тягне Україну на дно світового співтовариства. Ми не можемо залишатися байдужими! Давайте робити світ кращим своїми гідними вчинками та вірою у краще!" – закликає співачка.

Нагадаємо, 18-го лютого стало відомо, що саме Гайтана з піснею "Be my guest" представить нашу країну на конкурсі "Євробачення" цього року. Майже одразу навколо виконавиці розгорівся скандал. Спочатку їй закидали плагіат, а потім назвали "людиною не нашої культури".

Фото прес-служби "Lavina Music"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів