Обаму звинуватили у підробці документів

2 березня 2012, 12:45

Американського президента Барака Обаму запідозрили у використанні несправжніх документів. Арізонський шериф Джо Арпайо оголосив, що свідоцтво про народження лідера може бути зробленим на комп'ютері.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на "Associated Press".

Таку заяву Арпайо, якого називають "найкрутішим шерифом Америки", зробив 1-го березня на прес-конференції. Причому перед цим шериф провів розслідування автентичності документів Обами.

Полісмен заявив, що копія повної версії свідоцтва про народження Обами на Гавайях, оприлюднена адміністрацією президента США в квітні 2011-го року, є "комп'ютерною підробкою".


Заповнена Обамою в 1980-х роках на Гавайях форма обліку військовозобов'язаного, на думку Арпайо, також з великою часткою ймовірності є підробкою.

"Імена зловмисників, які виготовили ці документи, нам невідомі", - заявив шериф, додавши, що, на його думку, це не є справою рук самого президента.

Представники Обами не стали якось коментувати зроблені шерифом заяви.

Обама приховує справжнє місце народження?

Чутки про народження американського президента за межами США, що автоматично позбавляє його права обиратися на пост президента, циркулюють протягом вже кількох років.

Ці здогадки засновані на тому, що батьком Обами був студент з Кенії. В дитинстві майбутній президент кілька років прожив в Індонезії з матір'ю і вітчимом-індонезійцем.

Щоб спростувати домисли, Обама оприлюднив коротку версію свідоцтва про народження ще під час першої передвиборної кампанії.

У квітні 2011-го року громадськості була представлена і повна версія цього документа.

Восени 2011-го року шериф Джо Арпайо з Арізони оголосив, що проводить попереднє розслідування автентичності наданих Обамою документів.

У відповідь критики "найкрутішого шерифа Америки" заявили, що Арпайо, таким чином намагається відвернути увагу громадськості від розслідувань справи, фігурантом якої є він сам.

Шерифа, зокрема, підозрюють у замовчуванні злочинів, скоєних на сексуальному ґрунті. Крім того, цього року Арпайо має переобиратися на шостий термін. Тож, вочевидь, шериф намагається заробити політичний капітал.

Фото AP з сайту Syracuse.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів