Папа Римський матиме персональні парфуми

16 березня 2012, 13:30

Папа римський Бенедикт XVI замовив собі персональні парфуми.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на "The Guardian".

Над створенням аромату для понтифікат працює італійський парфумер Сільвана Казолі, яка раніше створила парфуми для Мадонни, Стінга та короля Іспанії Хуана Карлоса.

Парфумер відмовилася розкривати склад "папських" духів. Вона лише зазначила, що в ароматі будуть присутні нотки лаймового дерева, вербени і якоїсь трави.


За словами Казолі, на створення саме такого аромату її надихнула любов папи до природи. Парфумер зазначає, що не збирається тиражувати свій аромат, і понтифік стане володарем дійсно унікального парфуму.

Папа матиме ексклюзивний аромат

До речі, Казолі вже доводилося створювати аромати для представників церкви. Так, у 2010-му році вона отримала замовлення на спеціальний аромат для віруючих, які здійснювали паломництво з Риму в іспанський храм Сантьяго-де-Компостела.

Цікаво, що папа Римський Бенедикт XVI відомий своєю вимогливістю до предметів гардероба та аксесуарів. Він носить одяг, зшитий на замовлення і туфлі з червоної шкіри, а також незвичайні головні убори.

Любов понтифіка до унікальних речей нерідко стає предметом для критики. Однак представники Ватикану стверджують, що папа одягається так не з бажання уславитися "стильним", а тому, що хоче віддати данину традиціям папського престолу.

Фото AP з сайту Voice of America

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів