Гібсона звинуватили в антисемітизмі

13 квітня 2012, 12:38

Сценарист Джо Естерхазі звинуватив актора і режисера Мела Гібсона в антисемітизмі.

Вони разом працювали над фільмом про старозавітного героя Іуду Маккавея, пишуть "РИА Новости" з посиланням на Deadline.com.

Гібсон задумав цей проект близько десяти років тому. Однак лише минулого вересня зміг заручитися підтримкою студії "Warner Bros".

Тоді ж режисер почав працювати над сценарієм разом з Естерхазі, відомим за стрічкою "Основний інстинкт".


Втім, студія залишилася незадоволена першою версією сценарія, і вся картина опинилася під питанням.

Після цього Естерхазі поширив лист зі скаргами на антисемітську лайку Гібсона, яку йому доводилося терпіти під час роботи.

"Джо, я отримав твого листа. Більша частина фактів, тверджень і дій, які ти приписуєш мені в цьому листі, - абсолютна вигадка. Я вважаю, що ти, як людина принципова, відмовився б від проекту - незважаючи на будь-які гроші, якщо б справи йшли так, як ти пишеш. Думаю, проблеми зі мною у тебе виникли тільки після того, як "Warner Bros" відмовилися від твого сценарію ", - відповів Гібсон.

Гібсон спростував звинувачення Естерхазі

Цікаво, що сценарист звинуватив Мела не лише у ненависті до євреїв, а й у погрозах життю екс-коханки Гібсона, Оксані Григор'євій.

Режисер визнав, що в певних обставинах міг бути різкий і палкий, "подібно до більшості творчих людей". Але нагадав, що вже мав нагоду вибачатися за свій темперамент перед сценаристом.

Проте Гібсон все ж таки вирішив розірвати відносини з Естерхазі, оскільки "за 25 років роботи зі сценаріями жодного разу не зустрічав більш неякісно зробленої роботи і не стикався з більш бездарною тратою часу".

"Я дуже хочу зняти цей фільм, просто ані "Warner", ані я не хочемо працювати з цим сценарієм", - підкреслив Гібсон.

Фото Reuters з сайту Omg!

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів