Помер зірковий стиліст-перукар Відал Сассун

10 травня 2012, 13:26

У США пішов з життя відомий перукар і стиліст Відал Сассун.

Відал помер у власному будинку на Малхолланд-драйв у Лос-Анджелесі, повідомляє видання "The New York Times" та "The San Francisco Chronicle".

Смерть 84-річного перукаря настала з природних причин, як повідомляють представники міської поліції.

Зауважимо, що у 2009-му році у стиліста, за даними ЗМІ, був діагностований рак крові. Торік таблоїди повідомляли, що Сассун бореться з лейкемією.


Відал Сассун відомий зокрема тим, що у 1960-і роки ввів у моду стрижки, які не потребують тривалої укладання. Він створив і зачіску "боб".

Пішов з життя відомий перукар і стиліст Відал Сассун, винахідник стрижки "боб"

Йому ж належить ідея створення ручного фена. А одна з розроблених ним зачісок в СРСР була відома під назвою "сесон" - за іменем перукаря.

Також Сассун запустив лінію засобів з догляду за волоссям, яке носить його ім'я "Vidal Sassoon". Він також заснував "Академію Відал Сассун" - центри для навчання та підвищення кваліфікації перукарів.

Послугами Відала Сассуна користувалися і зірки. Так, режисер Роман Поланскі звернувся до салону Сассуна у Лондоні для свого фільму "Відраза", де в головній ролі знялася французька актриса Катрін Деньов.

Пізніше Поланскі заплатив сенсаційну на той час суму у 5000 доларів за те, щоби у Відала постригли акторку Мію Ферроу для картини "Дитина Розмарі".

Фото Reuters з сайту brisbanetimes.com.au

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів