Принци Гаррі та Вільям бойкотують "Євро-2012"

8 червня 2012, 15:29

Сини покійної принцеси Діани – принци Гаррі та Вільям долучилися до бойкоту "Євро-2012", який начебто оголосила британська влада на знак протесту проти ув’язнення Юлії Тимошенко.

Про це 8-го червня повідомила газета "The Daily Mail".

Жодна королівська особа Британії на приїде до України на чемпіонат Європи з футболу.

Таке рішення було прийнято після того, як міністри Великобританії начебто бойкотували відкриття "Євро-2012" через порушення прав людини в Україні.


"Міністри не поїдуть на ігри групового турніру Євро-2012. Ми розглядаємо можливість поїздки на турнір на більш пізніх стадіях, але враховуємо при цьому зайнятість міністрів перед Олімпійськими іграми і нашу серйозну занепокоєність виборчим правосуддям і законністю в Україні", - оголосив представник міністерства закордонних справ Великобританії.

Гаррі та Вільям не приїдуть на матчі англійської збірної

Як пише "BBC", дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко раніше казала, що вона "розуміє політичний бойкот з боку європейських лідерів, які виступають за законність і права людини і не можуть туди поїхати і потиснути руку Януковичу".

Представник міністерства закордонних справ Олег Волошин заявив, що цей бойкот не має нічого спільного з політикою, а лише підриває репутацію грандіозного спортивного заходу та шкодить інтересам мільйонів українців.

Варто зазначити, що посол України в Лондоні Володимир Хандогій запевняє, що влада Британії не бойкотує "Євро".

Про це 7-го червня ввечері повідомила "Українська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Посол України в Лондоні зазначив, що представники британської влади не приїдуть до України через зайнятість перед Олімпіадою, а не через бойкот.

"На закінчення я хочу сказати, що ніякого рішення і слова "бойкот" в політичному лексиконі Великобританії сьогодні немає", - наголосив Хандогій.

Фото AP з сайту "ABC News"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів