Єгиптяни закидали Клінтон помідорами

16 липня 2012, 11:36

Демонстранти закидали помідорами і черевиками кортеж держсекретаря США Гілларі Клінтон, яка в суботу прибула з візитом до Єгипту.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на "Reuters".

Інцидент стався в неділю 15-го липня після того, як держсекретар прочитала присутнім лекцію про демократичні права і збиралася відбути в Олександрію.

У колону броньованих автомобілів полетіли черевики і пляшки з водою. Сама Клінтон і її машина залишилися неушкодженими, але від влучного попадання помідора в обличчя постраждав єгипетський чиновник.


Протестуючі скандували "Моніка, Моніка", намагаючись нагадати Клінтон про те, як її чоловік, тодішній президент США Білл Клінтон зрадив її з практиканткою Монікою Левінскі.

Єгиптяни були не раді бачити Гілларі у себе в країні

Це був перший візит держсекретаря до Єгипту з моменту обрання президентом країни Мохаммеда Мурсі, лідера ісламістського руху "Брати-мусульмани".

Напередодні інциденту з помідорами демонстранти зібралися перед готелем у Каїрі, в якому зупинилася Клінтон. Мітингувальники кричали "Клінтон, їдь" і скандували анти-ісламські гасла, звинувачуючи США у допомозі "Братам-мусульманам" прийти до влади.

До слова, метання черевиків в опонента вважається серйозною образою в ісламському світі.

Цей метод отримав широке поширення після того, як у 2008-му році іракський журналіст Мунтазер аль-Зайді під час прес-конференції жбурнув свої черевики в тодішнього президента США Джорджа Буша, який ініціював вторгнення американських військ до Іраку.

Фото Reuters з сайту "The Gateway Pundit"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів