Шон Пенн підтримав Уго Чавеса

6 серпня 2012, 16:00

Голлівудський актор Шон Пенн взяв участь у передвиборчому мітингу президента Венесуели Уго Чавеса, ппише "Лента.ру" з посиланням на "Reuters".

Пенн і Чавес вітали прихильників президента з кузова вантажівки, проїхавши по вулицях міста Валенсія, розташованого на півночі країни.

Піднявшись на сцену, венесуельський лідер представив Пенна присутнім прихильникам і подякував йому за візит. Актор міцно обняв Чавеса і вдарив кулаком об його кулак, однак виголошувати промову не став.


Це четвертий візит Шона Пенна до Венесуели. За даними видання "Publico", в 2007-му році він здійснив тижневий тур країною на підтримку соціалістичного курсу Чавеса.

У 2008-му році актор разом з президентом побував на місці будівництва трубопроводу на сході країни. У 2011-му році актор прилітав до Венесуели, щоб зустрітися з Чавесом і попросити його допомоги у звільненні двох американських хакерів, заарештованих в Ірані.

Шон Пенн вже не перший рік підтримує Чавеса

Пенн є давнім другом венесуельського президента, який в 2012-му році в шостий раз балотується на пост глави держави.

58-річний Чавес виставив свою кандидатуру незважаючи на те, що хворий на рак і за минулий рік переніс три операції і курс хіміотерапії. Голосування призначене на 7 жовтня.

51-річний американський актор і режисер Шон Пенн, який знявся в декількох десятках фільмів і двічі отримав премію Оскар, часто критикує дії американської адміністрації.

У 2002-му році він опублікував відкритий лист тодішньому президенту Джорджу Бушу в газеті "The Washington Post", в якому звернувся до нього з проханням не починати бойові дії проти Іраку.

Крім того, Пенн часто займається громадською діяльністю. У вересні 2005-го року актор приїхав в Новий Орлеан і в якості волонтера надавав допомогу постраждалим від урагану "Катріна".

Він також брав участь у гуманітарній операції після землетрусу на Гаїті в 2010 році. У наступному році актор здійснив турне по арабських країнах, де пройшли громадські виступи проти діючих режимів.

Фото "Reuters" з сайту theage.com.au

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів