Спортсмен-параолімпієць відмовився дати руку Кейт Міддлтон

3 вересня 2012, 16:30

Іранський спортсмен-параолімпієць Мехрдад Карам Задех не захотів потиснути руку герцогині Кембріджської Кетрін, яка в неділю вручала йому винагороду.

40-річний метальник диску виборов срібну медаль на цьогорічних літніх Параолімпійських іграх у Лондоні.

Про це пише "The Telegraph".

Обидва бронзові призери обмінялися з Кейт рукостисканнями, але Задех цього не зробив.


Міддлтон вручила спортсмену винагороду, а він не потиснув їй руки

Представники іранської делегації в Лондоні не дали журналістам коментарів щодо цього інциденту. Організаторам Параолімпійських ігор вони повідомили, що вчинок спортсмена не мав політичних мотивів.

Як пояснили джерела, Задех не потиснув руки Кейт лише тому, що вона жінка.

Між тим речник Сент-Джеймсського палацу повідомив, що дружина принца Вільяма заздалегідь була попереджена про те, що іранець не торкнеться її руки.

"Чимало спортсменів-чоловіків із країн Ісламу, із культурних та релігійних причин, не потискають прилюдно рук стороннім жінкам", - зазначив він.

"Герцогиня була заздалегідь проінформована про це, і вона з радістю пристала на його побажання. Вручати медалі – то була честь для неї", - додав представник палацу.

Імовірний політичний підтекст у вчинкові спортсмена почали шукати тому, що між країнами вже не перший рік існує певна напруга. В 2011-му році Велика Британія навіть відликала з Тегерану своїх дипломатів.

Фото Reuters з сайту "The International Business Times"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів