Путін таки прикинувся журавлем. ФОТО і ВІДЕО

6 вересня 2012, 10:02

Президент Росії Володимир Путін таки затесався серед журавлів.

Він взяв участь в експерименті в рамках проекту "Політ надії", з порятунку рідкісного виду журавлів - білих.

Про це пише "Українська правда" із посиланням на РИА Новости.

Путін здійснив три польоти - перший ознайомлювальний, а два інших - з птахами. При цьому він перебувавза штурвалом мотодельтаплану, який журавлі приймають за свого ватажка.


Після того як журавлів випустили з вольєра і вони вперше злетіли, слідом за дельтапланом прилаштувався тільки один білий журавель.

Так Путін тренувався

Пізніше в бесіді з журналістами Путін пояснив, що під час цього польоту був сильний вітер, а у дельтаплана була занадто висока швидкість, тому птахи не справлялися.

Другий політ з журавлями пройшов успішно - у хвіст дельтаплану прилаштувалися п'ять птахів. І хоча через кілька кіл залишилося тільки двоє, вони летіли ще хвилин 15, впевнено тримаючись і ловлячи повітряні потоки.

Путін також розповів, що півтора роки вчився літати на мотодельтаплані, щоб взяти участь у проекті порятунку птахів.

А це вже Путін вилітає з журавлями

Він додав, що придбав один з таких апаратів на власні кошти і півтора роки тому почав польоти в центральній частині Росії.

Проект "Політ надії" передбачає переведення вирощених в розпліднику пташенят стерха з гніздівель в Ямало-Ненецькому автономному окрузі через Західний Сибір і Казахстан на південь Узбекистану. Саме там уперше в світі створюється альтернативна зимівля цих птахів.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:

Всі фото прес-служби президента РФ

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів