Lady Gaga зімітувала ідею українського художника?

26 вересня 2012, 15:45

Нещодавній перформенс американської поп-співачки Lady Gaga підозріло нагадує проект художника Тараса Полатайка "Спляча красуня".

Принаймні так вважає сам митець, який і розповів про це "ВВС".

Через кілька днів по тому, як мистецький проект Полатайка завершився у Національному художньому музеї в Києві, Lady Gaga сама "заснула".

Співачка стала "сплячою красунею" на подіумі у музеї "Guggenheim" в Нью-Йорку під час презентації своїх парфумів.

"Сьогоднішня акція має назву "Sleeping With Gaga" (Поспати з Гагою)", - написала артистка у своєму Twitter 14-го вересня, перед тим, як на очах у публіки вляглася у ліжко в чорній сукні.

Що ж до проекту Тараса Полатайка, то його учасниці по черзі засинали в стінах київського музею у білих сукнях, чекаючи, поки хтось розбудить їх своїм поцілунком.

"Спляча красуня" Lady Gaga

Врешті 24-річна Яна Гуржій таки розплющила очі після того, як її поцілувала інша молода дівчина. Це й стало кульмінацією дійства.

"Оскільки я не юрист, втримаюся від юридичних визначень. Натомість як художник, можу сказати наступне: немає кращого компліменту ніж імітація", - зауважив Полатайко.

"У комерційному заході Lady Gaga, суттю якого був продаж її парфумів, були поверхово використані деякі формальні сторони мого перформенсу. Серед них сама ідея сну у музичному супроводі, та живої інтернет-трансляції", - зауважив художник, чий проект також постійно наживо транслювали в інтернеті.

Певну подібність у роботі Lady Gag помітила мистецька преса, пишучи, що її перформенс "незручно схожий" на творіння Тараса Полатайка. Однак автор стверджує, що проекти нагадують одне-одного лише за формою, але не за змістом.

Окрім цього художник наголошує, що його проект був принципово некомерційним, "бо гроші псують казковість".

Парфуми ж принесуть для Lady Gaga чималий прибуток, оскільки, як вона сама написала у Twitter, лише за перший тиждень після появи їх замовили шість мільйонів людей. Цей результат поступається лише парфумам від Коко Шанель.

Тарас Полатайко каже, що ще не визначився, як реагуватиме на те, що сталося. Зараз він більше переймається задумом відтворити "Сплячу красуню" в інших країнах.

Фото gagalatestnews.blogspot.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів