Спілберг пішов у кіно через знущання у школі

28 вересня 2012, 13:20

Американський режисер Стівен Спілберг зізнався, що у школі з нього знущалися однолітки через дислексію – невміння читати чи писати.

Саме через це він пішов у кіно, бо воно робило його впевненішим, пише "Contact Music".

Спілберг є одним з найвпливовіших режисерів у світі кіно, але його дитинство було справжнім пеклом.

Хлопець страждав на дислексію, тому боровся щосили, аби не відставати від однокласників. До того ж, діти дражнили Стівена та знущалися з його вади.


"П’ять років тому мені поставили діагноз дислексія, на яку я страждаю протягом усього життя, і це пояснило багато речей – це була ніби остання частина паззла, яку я тримав у собі всі ці роки", - поділився режисер на сайті для людей з обмеженими можливостями.

Спілберг досяг успіху, щоб подолати комплекси дитинства

"Я насправді не міг читати принаймні протягом двох років (у школі). Я два роки був позаду моїх однокласників. Я пройшов крізь те, крізь що усі проходять: знущання. Я мав пройти через це… це тривало довго. Це призвело до багатьох інших проблем: я соромився просто встати перед класом та читати", - згадує Спілберг.

За словами режисера, саме ці муки дитинства і привели його до кіно.

"Створення фільмів стало моїм прикриттям. Кіно дійсно допомогло мені, врятувало від ганьби, від почуття провини. Створення фільмів стало моєю втечею, насправді, так я міг втекти подалі від усього цього. Коли я почувався аутсайдером, кіно давало мені відчуття себе всередині моїх здібностей", - розповів творець "Індіани Джонс" та "Списку Шиндлера".

До слова, серед зірок на дислексію страждали Том Круз, Лів Тайлер, Кіану Рівз, Кіра Найтлі, Орландо Блум та засновник компанії "Apple" Стів Джобс.

Фото Reuters з сайту "msn.com"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів