"Коні та багнети" Обами стали хітом мережі

23 жовтня 2012, 15:20

Одна з фраз, вимовлена президентом США Бараком Обамою на дебатах з Міттом Ромні, незабаром після їх завершення стала інтернет-мемом.

Як пише "Lenta.ru" з посиланням на "The Huffington Post", мова йде про відповідь Обами на претензію опонента щодо якості збройних сил країни.

Критикуючи чинного президента, Мітт Ромні висловив своє невдоволення станом справ у військово-морських силах.

"Зараз чисельність наших ВМС на мінімальному рівні з 1917-го року. Флоту для виконання місії потрібно 313 кораблів. У нас же їх 285. І якщо ми проведемо секвестр, то їх буде трохи більше двохсот. Для мене це неприйнятно", - заявив колишній губернатор Массачусетсу .


Відповідаючи на критику, президент виголосив:

"Взагалі-то, губернаторе, у нас стало менше і коней з багнетами, тому що війська стали іншими. У нас є такі штуки, називаються авіаносці - на них літаки сідають. А ще в нас є такі кораблі , які плавають під водою - атомні підводні човни".

Після цього у блозі Twitter з'явився хештег "# horsesandbayonets" ("коні і багнети").

Пізніше присвячений фразі президента блог з'явився на сервісі Tumblr. На ньому користувачі розмістили зображення, в сюжеті яких так чи інакше фігурують коні і багнети.

Крім того, співтовариство "Horses and Bayonets" з'явилося у соціальній мережі Facebook.

Пояснюючий напис на сторінці спільноти говорить: "Я підтримую Мітта Ромні - Для посилення нашої армії нам треба закуповувати більше коней і багнетів".

Нагадаємо, дебати, під час яких Обама виголосив цю фразу, відбулися 22-го жовтня. За підсумками глядацького голосування, президент переміг.

Скріншот з Twitter та фотожаби з Tumblr

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів