Помер Ілля Олейніков з "Городка"

11 листопада 2012, 17:42

Російський естрадний актор і телеведучий, народний артист Російської Федерації Ілля Олейніков пішов з життя в Петербурзі у віці 65 років.

"Ілля Олейніков помер в неділю в петербурзькій лікарні о 4:30 в результаті зупинки серця", - повідомила "Интерфаксу" керівник програми "Городок" Марина Харкевич.

Вона уточнила, що актор був госпіталізований кілька днів тому.

Ілля Олейніков пішов з життя

Як наголошується в повідомленні на сайті передачі, "Городок" осиротів.

"Не стало Іллі Олейнікова... 11-го листопада о 4 годині ранку зупинилося добре серце великого артиста. Із червня цього року він тяжко хворів, але мужньо бився за життя, працював, продовжуючи доставляти людям радість. І вже здавалося, що хвороба почала відступати. Але 31-го жовтня - екстрена госпіталізація і...", - йдеться в повідомленні.

Співчуття рідним і близьким артиста вже встигли висловити його колеги, а також президент Росії Володимир Путін, губернатор Петербурга Георгій Полтавченко і мер Москви Сергій Собянін.

Ілля Олейніков, справжнє прізвище якого Клявер, народився в Кишиневі в 1947-му році, в родині лимаря.

Олейніков був автором та ведучим "Городка" майже 20 років

Він закінчив Московське державне училище циркового та естрадного мистецтва. Взяв сценічний псевдонім Олейніков - прізвище дружини, коли почав працювати в дуеті з артистом Романом Козаковим.

У 1977-му році став лауреатом Всесоюзного конкурсу артистів естради. Широку популярність здобув у 1993-му році, коли разом з Юрієм Стояновим створив програму "Городок".

Олейніков знімався в кіно, зокрема у телефільмі "Майстер і Маргарита" Володимира Бортка. У ньому він зіграв роль фінансового директора вар'єте — Римського.

У Іллі Олейнікова залишився син Денис Клявер (соліст гурту "Чай вдвоем") та двоє онуків.

Фото Первого канала та "Эхо Москвы"

Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів