Мороз розповів про пісню для брата

12 листопада 2012, 15:32

Лідер Соцпартії Олександр Мороз розповів про історію однієї своєї пісні, яку присвятив братові.

Після програшу на виборах 67-річний соціаліст збирається більше часу приділяти літературі, пише сайт "Gazeta.ua".

Як зазначається, одне з його хобі Мороза - вірші. Пісні на слова соціаліста виконують такі виконавці, як Алла Кудлай, Наталя Бучинська, Іван Попович, Мар'ян Гаденко, Ольга Макаренко, Світлана Мировда.

Власне, саме про пісню "Все минає" у виконанні Ольги Макаренко і розповів Мороз.


"У пісні "Все минає" своя історія. У лютому 2005-го з братом Віктором поїхали на зустріч однокурсників Української сільськогосподарської академії (нині — Національний університет біоресурсів). Ми обоє там вчилися. Вуз стоїть у найкрасивішому місці Києва — Голосіївському парку", - згадує лідер Соцпартії.

"Сиділи в аудиторії, дивилися з вікон на глибокий білий сніг. Хтось сказав: "Час якось швидко пролітає. Що ми залишимо після себе?" Я взяв крейду, люблю нею писати, і вивів на дошці: "Після нас залишиться любов". Пообіцяв, що напишу текст із цими словами, а замдекана Домшинський хай напише музику", - веде далі Мороз.

Мороз розповів, як написав пісню і що робитиме після програшу

"Текст наступного ж дня передав в університет і одразу ж полетів до Берліна на засідання німецько-української групи з міжпарламентських зв'язків. Коли приземлився у Німеччині, передзвонив додому. І почув, що брат Віктор помер від інфаркту", - розповідає поілтик.

"Наступного дня вже був на похороні, ми були дуже близькі з ним. Після похорону підкорегував деякі слова і присвятив цю пісню пам'яті Віктора", - каже Мороз.

Як пише газета, після програшу на виборах Олександр Олександрович планує писати публіцистичну працю "Насправді було так" про незалежну Україну. Як зазначається, у Мороза вже є 20 художніх і публіцистичних книжок.

Фото "Радіо Свобода"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів