Нельсон Мандела потрапив до лікарні

10 грудня 2012, 11:00

Екс-президента Південно-Африканської республіки, лауреата Нобелівської премії миру Нельсона Манделу госпіталізували.

У суботу відомого борця за права людини повітрям доправили з його дому в селищі Куну, що в провінції Східний Кейп, до медичного центру міста Преторія.

Про це пише "The Telegraph".

Чинний президент ПАР Джейкоб Зума особисто відвідав 94-річного Манделу в неділю та переконався, що про нього добре дбають.


"Він почувається добре, і жодних підстав для тривоги немає", - запевнив він у своєму офіційному зверненні, пише "Reuters".

94-річному Нельсону Манделі одібрало мову?

"Час від часу екс-президент Нельсон Мандела отримуватиме медичну допомогу, як і належить у його віці", - сказав речник президента.

Утім, як повідомив анонімний інформатор, наближений до родини екс-керманича, підстави для тривоги за його здоров’я таки є.

"Він перестав говорити… він погано виглядає. Очевидно, що щось його турбує", - розповів він південноафриканському виданню "The Sunday Times".

Як відомо, у лютому 2012-го Манделу госпіталізували буцімто через "звичайне обстеження", проте згодом з’ясувалося, що його прооперували.

На публіці він востаннє з’являвся в 2010-му, під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу "FIFA World Cup", що проходив у ПАР.

Фото Reuters з сайту "The Telegraph"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів