Тищенко готував лосося для Кучми

19 грудня 2012, 14:37

Столичний ресторатор Микола Тищенко розповів, як привчав Київ до італійської кухні та про те, як готував лосося для екс-президента Леоніда Кучми.

Як пише "Gazeta.ua", ідея створити італійський ресторан в Тищенка народилася в Італії.

"Мені тоді було 22 роки. Пам'ятаю, як вперше привіз з Італії до Києва руколу у валізі і давав всім пробувати. На мене дивились як на ідіота і питали: "Що це таке?". А я кричав: "Так це ж рукола". Мене ніхто не чув, навіть повари, яких я тоді знайшов", - згадує ресторатор.

Саме тоді Микола і відкрив свій ресторан у столиці.


"Але як я не намагався створити італійський продукт, в мене нічого не вийшло. Не було основи: борошна, олій, італійських приправ, базиліку, моцарели, пармезану", - зізнається Тищенко.

А коли його заклад досяг категорії "luxury", основну ставку Микола став робив на якісну їжу.

Іноді Миколі доводиться і у хробаках копирсатися...

"Я просто вигризав її у постачальників. І тепер цей шлях мене привів до того, що тепер я вибираю постачальників і вони за мене борються", - розповідає прихильник здорового способу життя.

"Пам'ятаю, як мені тоді привезли найсвіжіший лосось сашимі і його доставили Кучмі. Після того він ще двічі замовляв. Був дуже задоволеним, а людина, яка це все організувала отримала посаду", - каже Коля.

"Потім через якийсь час та ж людина зайняла чиновницьку позицію по відношенню до нас і хотіла закрити один із наших ресторанів", - зауважує ресторатор.

Також бізнесмен розповів, що слово "безкоштовно" в природі бізнесу не існує.

"Все, що безкоштовно - у результаті платно у першу чергу для того, хто дарує. Якщо я пригощаю, то значить, я поважаю ту людину, її працю. Тому коли депутати кажуть, що піднімуть пенсії бабусям, то гроші ж візьмуть у їхніх же дітей, підвищивши для них податки", - зазначає Тищенко.

Нагадаємо, нещодавно Микола розповів про свої стосунки з "вітчимом" своєї екс-дружини – Віталієм Журавським.

Фото з Facebook Тищенка

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів