Бенкендорф відповів Геращенко на заяву про "Євробачення"

27 грудня 2012, 17:38

Генеральний директор "Першого національного" Єгор Бенкендорф відповів депутату Ірині Геращенко на її заклик не брати участь у "Євробаченні".

За його словами, люди на кшталт Геращенко, або не компетентні у цій сфері, або мають непатріотичну позицію.

Деякі витяги з листа Бенкендорфа, який оприлюднила прес-служба "Першого національного", наводить "Медіаняня".

"Сьогодні з тривогою і сумом ми спостерігаємо за появою заяв, автори яких вказують на небажаність участі України в "Євробаченні" через економічну кризу, зайве навантаження на державний бюджет, нібито масову відмову інших європейських країн від участі, а також через нібито показовий приклад географічно близьких до нас європейських країн, зокрема Польщі та Чехії", - йдеться у листі.


"На нашу думку, поява таких заяв свідчить лише про одне - їхні автори або занадто багато часу і зусиль віддають політичній діяльності, щоб хоча б оглядово розібратися в принципах проведення "Євробачення", або свідомо займають недержавну і непатріотичну позицію по відношенню до України", - заявляє Бенкендорф.

Бенкендорф не поділяє думку Геращенко

За його словами, думка про те, що участь у "Євробаченні" – тягар для країни, є хибною. Бо держава не витрачає жодної копійки на підготовку конкурсанта.

"Євробачення - 2013" в Швеції збере представників 39 країн - це стільки ж, скільки було у 2010 році або в 2005 році на українському "Євробаченні" і майже вдвічі більше, ніж було у 2003 році - на першому конкурсі, в якому взяла участь Україна . Отже, говорити про масову відмову європейських країн від участі в шведському "Євробаченні"… - не зовсім коректно", - наголошує гендиректор.

Бенкендорф вважає, що небажаність участі України у "Євробаченні" є небезпечною темою. Особливо, коли до неї долучаються політики .

"Якщо сьогодні мова йде про "Євробачення", то завтра можна поставити під сумнів доцільність участі України в Олімпійських іграх, або українських клубів - у футбольних змаганнях під егідою УЄФА (мовляв, вони ж ще жодного разу Лігу чемпіонів не виграли)", - пише Бенкендорф.

Нагадаємо, днями депутат від партії "Удар" Ірина Геращенко заявила, що не розуміє сенсу участі України у конкурсі "Євробачення-2013".

Фото "Медіаняні"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів