"Золотий глобус": тріумф Аффлека та зняте "прокляття" Спілберга

14 січня 2013, 10:40

Актор та режисер Бен Аффлек забрав одразу два "глобуси", Адель нагородили за спів, а Меріл Стріп залишилась ні з чим.

У Лос-Анджелесі пройшла 70-та церемонія нагородження престижної кінопремії "Золотий глобус".

Перемогу в найпрестижнішій номінації "найкращий драматичний фільм" року завоював фільм Бена Аффлека "Операція "Арго", повідомляє "The Guardian".


Стрічка оповідає про події листопада 1979-го року, коли революція в Ірані досягає свого апогею, ісламісти штурмують американське посольство в Тегерані і захоплюють 52 американця.

Бен Аффлек зняв найкращий фільм і став найкращим режисером

Окрім "глобусу" за найкращий фільм, Аффлек також отримав перемогу в номінація "найкращий режисер".

"Золотий глобус" за найкращу чоловічу роль у драматичному фільмі віддали Деніелу Дей-Льюїсу, який зіграв у стрічці "Лінкольн" Стівена Спілберга.

АкторДеніел Дей-Льюїс став найкращий серед драматичних акторів

Таким чином Дей Льюїс спростував "прокляття Спілберга": актори, що знімалися в головних ролях у цього знаменитого режисера, ніколи не отримували вищих акторських призів - ані "Оскарів", ані "Золотих глобусів".

Найкращим актором комедії чи мюзиклу став Х'ю Джекман.

Приз найкращої актриси в драматичній картині був відданий Джесіці Честейн ("Мета номер один"), а призом за найкращу жіночу комедійну роль була відзначена Дженніфер Лоуренс, героїня стрічки "Мій хлопець - псих".

"Я перемогла Меріл", - вимовила актриса, маючи на увазі найяскравішу претендентку на нагороду Меріл Стріп.

Джесіка Честейн отримала "глобус" за свою гру

Найбільше призів - у трьох категоріях - отримала музична стрічка за романом Віктора Гюго "Знедолені" (найкращий мюзикл, найкращий актор і найкраща другорядна актриса).

Квентін Тарантіно отримав "Золотий глобус" за найкращий сценарій фільму "Джанго звільнений". Актор Крістоф Вальц, який зіграв у цій стрічці, став найкращим актором другорядної ролі.

Найкращим іноземним фільмом назвали "Любов" Міхаеля Ханеке.

Співачка Адель удостоїлася статуетки за найкращий саундтрек до фільму "Координати "Скайфолл". Від несподіванки співачка вигукнула кілька разів: "О, Боже! О, Боже!". І вимовила слова подяки на адресу сина і мами.

Співачка Адель подякувала за нагороду мамі та сину

Що стосується телевізійних призів, тут тріумфаторами став телесеріал "Чужий серед своїх", що отримав головний приз - "найкращий драматичний серіал". А виконавці головних ролей у цьому серіалі - Деміен Льюїс та Клер Дейнс - стали найкращим актором та актрисою року.

Найкращим телефільмом року була названа політична стрічка "Гра змінилася".

До слова, спеціальним гостем премії став екс-президент США Білл Клінтон, який представив біографічний фільм "Лінкольн" Спілберга.

"Всі ми тут завдяки цій людині", - підкреслив колишній глава держави.

Фото Reuters

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів