Берлусконі підтримав фашиста Муссоліні

28 січня 2013, 11:35

Колишній прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі виступив з коментарями на підтримку італійського диктатора та лідера фашистської партії Беніто Муссоліні на церемонії пам'яті жертв Голокосту.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на "Reuters".

Виступаючи у Мілані на церемонії, приуроченій до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, Берлусконі заявив, що хоча при Муссоліні і були прийняті закони проти єврейського населення, в іншому він був "хорошим лідером" для країни.

Берлусконі також заявив, що тиск на єврейське населення був нав'язаний Муссоліні нацистською Німеччиною. А а на сам союз з нею італійський уряд, за словами Берлусконі, пішов винятково з побоювань перемоги Гітлера у Другій Світовій війні.


Берлусконі підтримав фашиста Беніто Муссоліні

Коментарі Берлусконі були піддані жорсткій критиці з боку його політичних опонентів, які представляють ліві партії.

Слова колишнього прем'єра були названі "огидними" та "неприпустимими для лідера демократичної політичної партії", а його виступ - "ганьбою для Італії".

До слова, Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначається 27-го січня. Пам'ятна дата була приурочена до дати звільнення Освенцима радянськими військами, яке відбулося 27-го січня 1945-го року.

Фото АР з сайту "Lenta.ru"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів