Ахметов отримав маєток після кримінальних розбірок?

29 січня 2013, 08:50

Маєток мільярдера Ріната Ахметова в ботанічному саду Донецька був "успадкований" ним після смерті кримінального авторитета Ахатя Брагіна. А до того належав ще одному вбитому кримінальному бізнесмену Яношу Кранцу.

Про це пише у своєму блозі на "Українській правді" журналіст Тетяна Чорновол.

Кранца розстріляли у листопаді 1992-го року.

"Це було перше надзвичайно резонансне вбивство Донбасу і перший серйозний переділ власності. Адже після смерті Кранца всі його "напрацювання" успадкував Алік Грек. До того ж, щоб показати іншим свою силу, Брагін демонстративно переніс свій офіс в шикарний маєток покійного в ботанічному саду міста Донецька", - пише автор.


"Нині в тому маєтку мешкає відомий усім спадкоємець вже Ахата Брагіна – Рінат Ахметов", - нагадує Чорновіл.

Цей маєток зараз належить Ахметову

Кілька років тому журналістка отримала папку матеріалів з МВС, з якої випливає, що за Рінатом Ахметовим проводили стеження у справі про вбивства Кранца і навіть вважали підозрюваним.

На думку Чорновол, історією убивства Кранца починається перерозподіл капіталу в Донецькому регіоні, одним з епізодів якого журналістка вважає і вбивство Євгена Щербаня.

Як відомо, американські адвокати Ріната Ахметова на минулому тижні заявили, що немає доказів його причетності до убивств середини 90-х, зокрема вбивства Євгена Щербаня.

Адвокати також називають неправдивими твердження про те, що комерційні активи загиблих бізнесменів перейшли в управління Ахметова.

Докладніше читайте на сайті "Українська правда" у статті Тетяни Чорновол "Донецька Вендета"

Фото з сайту "Українська правда"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів