Помер зірка фільму "Д'Артаньян і три мушкетери"

4 лютого 2013, 10:51

Пішов з життя російський актор Володимир Балон, відомий глядачам за роллю де Жюссака з культового фільму "Д'Артаньян і три мушкетери".

Серце актора зупинилося на 76-му році життя, повідомляє "Экспресс-газета".

Причиною смерті Балона став рак легенів.


Артист довго боровся із страшним недугом. Спершу пухлину вирізали, але, на жаль, це не допомогло.

З травня минулого року Володимир Якович був знову прикутий до ліжка та опинився в Боткінській лікарні.

Володимир Балон у фільмі "Д'Артаньян і три мушкетери"

Балон до останнього тримався й не втрачав надію.

"Я намагаюся приховувати, що хворію, хоча, всі вже думають, що я вмираю. Я тримаюся, і поки не вмираю. Справа все в тому, що хай і невдала картина Хількевича "Повернення мушкетерів", але вона все одно тримає нас на цьому світі, ми повернулися до глядача, читача, хороших людей, і якщо нас пам'ятають, то це нам продовжує життя", - говорив влітку минулого року актор.

Не дивлячись на те, що лікарі відверто говорили, що рахунок життя Балона пішов на дні та години, його воля до життя протримала його поруч з близькими ще цілих півроку.

Володимир Балон починав свій життєвий шлях, як спортсмен: в кінці 60-х він навіть був чемпіоном СРСР серед юніорів з фехтування на рапірах.

Балон починав як постановник трюків, а згодом почав грати й невеличкі ролі

Спочатку його залучали до зйомок, як постановника бійок і всіляких трюків. Першим був Ельдар Рязанов у фільмі "Гусарська балада". Але, завдяки колоритної зовнішності Балону стали давати й невеличкі ролі.

Саме він вчив фехтувати акторів на зйомках "Д'Артаньяна і три мушкетери". У цьому фільмі він також зіграв роль гвардійця кардинала.

На рахунку Володимира Балона ролі у таких фільмах, як "Гусарська балада", "Дайте книгу скарг", "Принцеса цирку", "Гардемарини, вперед!", "Мушкетери двадцять років потому", "Марш Турецького".

Фото "Экпресс-газеты"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів