Власенка позбавили мандата?

1 березня 2013, 07:53

Депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка позбавили депутатського мандата.

Про це у п’ятницю 28-го лютого має повідомити глава політради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов, пише "Українська правда".

Прес-служба "Батьківщини" анонсувала прес-конференцію на 9.30 саме за такою назвою: "Нова хвиля політичних репресій: влада незаконно позбавила Сергія Власенка депутатського мандата і планує його арешт".

Як відомо, відповідно до Конституції рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата приймається більшістю від конституційного складу Верховної Ради.


Однак у разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження депутата припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду.

Власенко, будучи захисником Юлії Тимошенко та депутатом Верховної Ради, мав адвокатське посвідчення, яке лише нещодавно попросив анулювати.

При цьому на судових засіданнях по справах екс-прем'єра Власенко завжди наполягав, що він не адвокат, а захисник, яким за старим КПК могла бути будь-яка особа.

У прес-службі "Батьківщини" подробиці повідомити відмовилися.

Крім того, Галицький районний суд Львова задовольнив позов екс-дружини Власенка Наталії Окунської та наклав арешт на його фірму.

Про це йдеться в постанові суду, винесеному 27-го лютого, повідомляє "УКРінформ".

Суд вирішив, що через небезпеку заподіяння шкоди правам та інтересам позивачки шляхом знищення, пошкодження або відчуження спірного майна, яке перебуває у магазині-салоні антикваріату, її заяву необхідно задовольнити.

"Ось що трапляється з неслухняними колишніми чоловіками, які відмовляються виконувати рішення суду про розділ майна", - написала Окунська у Facebook.

Фото з сайту Fakty.ictv.ua

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів