ФБР опублікувало документи про шантаж Вітні Х'юстон

6 березня 2013, 13:07

Днями Федеральне бюро розслідувань (ФБР) опублікувало понад 120 сторінок з результатами розслідувань, проведених з 1988-го по 1992-й рік на прохання співачки Вітні Х'юстон.

Опубліковані документи стосуються справи, порушеної за фактом шантажу, а також листів з погрозами, які отримувала артистка, повідомляє "ВВС".

Федеральне бюро розслідувань опублікувало листи шанувальників Х'юстон і результати слідства у справі про вимагання грошей за нерозголошення інформації про особисте життя співачки.


Бюро не виявило складу злочину та свідоцтв, що фанати погрожували співачці фізичною розправою.

Як йдеться в опублікованих документах, у 1992-му році, після весілля Х'юстон з вокалістом групи "New Edition" Бобі Брауном, близький друг співачки нібито почав шантажувати її.

Він погрожував розголосити якусь інформацію особистого характеру, і вимагав 250 тисяч доларів за збереження таємниці.

Хьюстон скаржилась, що їй погрожують

В ході слідства по цій справі агенти ФБР допитали Вітні Х'юстон в її офісі в Нью-Джерсі, але опублікований запис розмови було сильно відредаговано.

У 1999-му році Х'юстон отримала з Нідерландів кілька листів і касет з аудіозаписами, в яких, на думку співачки, містилися погрози.

У ході подальшого допиту ФБР голландець. який відправив листи, заявив, що він, будучи президентом Європи, купив Бразилію за 66 мільярдів доларів і допомагав Нельсону Манделі з передвиборчою кампанією в ПАР.

Інший шанувальник Вітні Х'юстон зі штату Вермонт слав співачці любовні листи протягом 17 років. В цілому він відправив більше 70 повідомлень.

В одному з листів він зізнався, що хотів публічно заявити про свою любов через засоби масою інформації, але боявся, що це може зашкодити репутації співачки.

Документи були опубліковані ФБР у відповідь на запит журналістів, зроблений відповідно до американського закону про свободу інформації.

Нагадаємо, Вітні Х'юстон померла 11-го лютого 2012-го року в ванній готельного номера в Лос-Анджелесі напередодні церемонії вручення премій "Греммі".

Поліція пізніше повідомила, що співачка потонула у ванній через серцевий напад, що трапився після вживання кокаїну.

Фото Reuters

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів