Михайло Поплавський: "Тарас Шевченко - духовний лідер нашої нації"

12 березня 2013, 18:20

Молодь має вчитися патріотизму і любові до рідного краю у Великого Кобзаря.

Про це заявив ректор Київського національного університету культури і мистецтв (КНУКіМ) Михайло Поплавський, відкриваючи урочистий концерт "Ми – діти твої, Україно!" з нагоди 199-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Святковий вечір відбувся в Національному палаці мистецтв "Україна" 11 березня з прямою трансляцією в ефірі Першого національного телеканалу. Через супутникове телебачення цю подію дивився ввесь світ.

"Тарас Шевченко – духовний лідер нашої нації. Його полум’яна поезія – це цілюще джерело, що піднімає дух українського народу. Він мріяв, щоб у рідній стороні ми зажили по-справжньому вільно, почувалися гордими, що ми є українці, що ми є велика нація", – зауважив Михайло Поплавський.


КНУКіМ шість років поспіль відзначає день народження великого поета святковим культурно-мистецьким заходом "Ми – діти твої, Україно!".

Шевченківський вечір щоразу збирає велику глядацьку аудиторію.

Окрасою Шевченківських вечорів були зіркові студенти, випускники та викладачі Київського національного університету культури і мистецтв, народні та заслужені артисти України.

Серед них – народні артисти України Василь Зінкевич, Дмитро Гнатюк, Михайло Поплавський, Наталя Бучинська, Анатолій Матвійчук, Оксана Білозір, Віталій Білоножко, Алла Кудлай, Павло Зібров, Алла Попова, Іван Попович, чоловічий вокальний квартет "Гетьман", заслужений артист України Тарас Постніков і молоді співаки Марія Яремчук та Олексій Матіас.

Михайло Поплавський: Молодь має вчитися патріотизму і любові до рідного краю у Великого Кобзаря

У концерті також взяли участь український народний хор ім. С. Павлюченка КНУКіМ, Театр сучасної хореографії "Сузір’я Аніко", ансамбль народного танцю "Київ".

У тому, що Тарас Шевченко надзвичайно актуальний і сучасний, переконуєшся, коли чуєш його твори в різних музичних інтерпретаціях, зокрема й молодіжних. На його вірші пишуть оперні арії, рок-балади і навіть створюють композиції в стилях реґі та реп.

Автору ідеї, головному режисеру-постановнику національного проекту, ректору Київського національного університету культури і мистецтв Михайлу Поплавському щоразу вдається втілити неординарний режисерський задум: не тільки майстерно зберегти самобутній колорит творчості українського класика, передати всю глибину патріотичного пориву поета, а й надати йому сучасного звучання.

Наталя Бучинська

Долучився до святкування дня народження Кобзаря Міністр культури України Леонід Новохатько, який зазначив: "Є багато прекрасних ідей і проектів як у світі, так і в Україні, але втілити їх не кожному вдається.

Саме Київський національний університет культури і мистецтв на чолі з Михайлом Поплавським протягом багатьох років майстерно втілюють у життя найграндіозніші суспільно значущі мистецькі проекти.

Сьогоднішній Шевченківський вечір "Ми діти, твої Україно" яскраве тому підтвердження. Чудові артисти на сцені, неповторна атмосфера у залі сповнена патріотизму, шевченківської поетики та мелодійності української пісні.

Знаю, що Університет культури не зупиниться на досягнутому і на 200-у річницю від дня народження Тараса Шевченка представить нам ще більш масштабний загальнонаціональний проект.

12 березня в Палаці мистецтв "Україна" в цьому самому залі, відбудеться гала-концерт до 15-річчя "Крок до зірок".

Багато українських зірочок за ці роки засвітилося на небосхилі української естради, завдяки цьому національному дитячому телевізійному конкурсу.

Зрозуміло, не всі вони стали чи в перспективі стануть лауреатами міжнародних премій, заслуженими або народними артистами України, але те що діти і молодь, які буреть участь у таких проектах, як Шевченківський вечір "Ми – діти твої, Україно" та "Крок до зірок" стануть духовно багатшими людьми – це факт, от оце – головне, саме це є найбільшим мистецтвом".

Окрасою Шевченківського вечора стали зіркові студенти, випускники та викладачі Київського національного університету культури і мистецтв

По завершенні урочистого вечора Михайло Поплавський зі сцени поділився творчими планами: "Тарас Шевченко – вічний, як народ.

Слідувати його заповітам – значить інвестувати в духовне майбутнє нашої країни.

До 200- річчя від дня народження великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка Київський національний університет культури і мистецтв проведе всеукраїнський фестиваль "Ми – діти твої, Україно!".

Найкращі виконавці з усіх куточків України візьмуть участь у гала-концерті, який проходитиме на Майдані Незалежності. Вірю: з Великим Кобзарем у серці ми відбудемося як велика і самобутня нація!"

За матеріалами Українських новин

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів