Папу Бенедикта XVI виклали з презервативів

21 березня 2013, 14:37

Художниця Нікі Джонсон із Мілуокі створила портрет колишнього очільника Римської католицької церкви з різнокольорових презервативів.

Вона працювала над ним 3 роки, і за цей час Бенедикт XVI уже встиг зректися престолу.

Про це пише "The Huffington Post".

Ідея створити картину з кондомів прийшла до мисткині в 2009-му, коли Бенедикт XVI заявив, що використання презервативів не лише на зарадить, а й погіршить ситуацію з захворюваністю на СНІД у Африці.


"Я подумала, отакої. Я повинна щось зробити", - пригадує 25-річна Джонсон.

Нікі Джонсон та її робота "Яйця Бенедикт"

Свою роботу художниця назвала "Яйця Бенедикт". На неї пішло 17 тисяч різнокольорових презервативів та 270 годин роботи. Нікі навіть підрахувала: 135 годин вона розпаковувала кондоми та розправляла їх, і ще 135 годин - по одному закріплювала на сітчастому каркасі.

Свої творінням авторка висловлює засудження позиції церкви відносно контрацепції та закликає до відкритішого обговорення проблем сексуального здоров'я.

"Кондоми - це не та річ, яку люди зазвичай вивалюють напоказ у себе вдома чи відкрито обговорюють із дітьми.. Гадаю, цей портрет демістифікує кондом та відкриває його відношення до чогось іще, крім просто сексу", - зазначає авторка.

Те, що презервативи, з яких зроблена картина, різнокольорові, робить її "дуже схожою на веселку". Джонсон сподівається, що глядачі помітять його красу та здобудуть натхнення для змін у своєму житті.

Фото з сайту "The Huffington Post"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів