Березовського задушили?

25 березня 2013, 11:01

Російський мільярдер Борис Березовський помер не сам - його задушили. Так вважає друг багатія. Однак у поліції дотримуються іншої думки.

Як повідомив один з друзів Березовського Микола Глушков, колишній заступник гендиректора авіакомпанії "Аерофлот", на місце події була допущена колишня дружина Березовського Галина, якій належить будинок, де виявили загиблого.

За її словами, поряд з тілом бізнесмена був виявлений шарф, повідомляє в понеділок "РИА Новости" з посиланням на газету "The Guardian".


Глушков заявив виданню, що "Борис був задушений", при цьому уточнивши, що "не вірить, що це був суїцид".

Водночас британська поліція, що розслідує обставини смерті Березовського, заявила, що в неї немає підстав підозрювати участь якої третьої сторони у смерті російського бізнесмена, повідомляє "ВВС".

Щоправда, у поліції підкреслили, що поки не отримані результати розтину, передчасно говорити про причини смерті.

Раніше поліцейські повідомили, що фахівці не виявили в будинку ніяких слідів хімічних, біологічних і радіоактивних отруйних речовин.

Досі невідомі обставини смерті Березовського

До слова, за деякі джерела стверджують, що останнім часом Борис Березовський перебував у пригніченому стані і зазнавав фінансових труднощів.

В останні місяці бізнесмен проходив курс лікування від депресії і думав про смерть, про це писали "РИА Новости" з посиланням на британські ЗМІ.

За даними газети "The Sunday Times", лікарі поставили Березовському діагноз "клінічна депресія" незабаром після того, як він програв гучний судовий процес проти російського олігарха Романа Абрамовича на суму в 5,5 мільярда доларів.

У свою чергу, газета "The Guardian" пише, що, за словами людей з оточення Березовського, останнім часом олігарх перебував у депресивному стані, не завжди зустрічався з друзями, воліючи залишатися вдома.

Видання наводить слова неназваного близького друга Березовського, який стверджував, що чотири місяці тому Березовський перебував на лікуванні в британській клініці "Priory" і приймав антидепресанти.

"Він був змучений душевно, говорив про самогубство. Він мені говорив, що все скінчено, немає ні в чому сенсу і найкраще, що з ним може трапитися - серцевий напад", - цитує "The Guardian" слова знайомого Березовського.

Крім того, за кілька годин до своєї смерті Березовський дав інтерв'ю кореспонденту "Forbes". Воно було дано не для публікації, але журналіст після смерті олігарха вирішив опублікувати його.

"Я... втратив сенс... Сенс життя. Я не хочу зараз займатися політикою... Я не знаю, що мені робити. Мені 67 років. І я не знаю, що мені далі робити", - сказав Березовський.

Нагадаємо, 24-го березня тіло Березовського було виявлено у ванній. Одразу ж з'явилася інформація, бо бізнесмен наклав на себе руки.

Фото ntv.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів