Пінчук став кавалером французького ордену

28 березня 2013, 15:59

Бізнесмен Віктор Пінчук отримав відзнаку Кавалера Ордена мистецтв і літератури (Ordre des Arts et des Lettres) з рук міністра культури і комунікації Франції Орелі Філіппетті.

Це сталося 27-го березня, повідомляє прес-служба Фонду Віктора Пінчука.

Зять Кучми отримав цю нагороду за тривалу і системну підтримку сучасних художників в Україні та за кордоном.

Міністр культури та комунікації Франції похвалила Пінчука за його прагнення надати українцям можливість відкривати і розуміти сучасне мистецтво, а також за його внесок у глобальну підтримку молодих художників.


"Ви є обличчям європейського та міжнародного меценатства, ви - поціновувач мистецтва, який наважився поставити свій успіх на службу сучасному мистецтву. Ваші цінності як філантропа зробили прихильність до мистецтва і молодого покоління художників основоположними у вашому житті", - сказала Філіппетті.

Пінчука відзначили у Франції

Пінчук відповів, що для нього ця нагорода є честю.

"Для мене особливо велика честь отримати цю нагороду у Франції, країні, яка дала так багато світові з точки зору культури. Я бачу, наскільки важливий сьогодні рівний доступ до культури, освіти, до благ цивілізації. Це те, у що я хочу зробити свій внесок", - сказав олляграх.

Як відомо, Орден мистецтв і літератури є однією з найпрестижніших громадських відзнак Франції. Серед інших міжнародних культурних діячів та меценатів, які отримали відзнаку Кавалера Ордена мистецтв і літератури – актори Джордж Клуні, Джуд Лоу, Ванесса Параді, співачка Шакіра та інші.

Фото "Bestin.ua"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів