Джолі виграла суд про плагіат

1 квітня 2013, 15:20

Голлівудська актриса Анджеліна Джолі виграла судову справу про плагіат, в якому її звинувачував хорватський журналіст Джеймс Бреддок.

Днями окружний суддя прийняв рішення на користь зірки, повідомляє "The Hollywood Reporter".

Раніше у своїй позовній заяві Бреддок стверджував, що сюжетна лінія режисерського дебюту Джолі "В краю крові і меду" майже повністю повторює події, описані в його оповіданні "Руйнування душі".

В основі обох творів лежить історія ув'язнених концтабору під час громадянської війни в Боснії і Герцеговині в 1992-му році. За сюжетами і фільму, і розповіді полонянка та інші персонажі піддаються зґвалтуванню і тортурам.


Суд у своїй постанові, вказав, що обидва твори засновані на реальних і широко відомих подіях, тому їх сюжети не можуть бути предметом спору про авторство.

Джолі "утерла ніс" журналісту

Також суд наголосив, що "авторське право захищає втілення ідей, але не самі ідеї" і, незважаючи на схожість сюжетів, звернув увагу на відмінності в манерах оповіді і на різні фінали книги і фільму.

Нагадаємо, перша режисерська робота Анджеліни Джолі "У краю кохання і меду" вийшла у США 23-го грудня 2011-го року.

Свій позов Бреддок подав за два тижні до прем'єри, проте він виступав з відкритими листами на адресу Джолі і кінокомпанії, що випускала картину ще на етапі підготовки фільму.

У відповідь кінокомпанія зажадала від журналіста негайно "припинити нападки" і пригрозила судом.

Фото Reuters

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів