Проти "Femen" порушили справу

9 квітня 2013, 11:11

Влада німецького Ганновера почала кримінальне розслідування проти активісток руху "Femen", які 8-го квітня здійснили акцію під назвою "Путін, іди на х*й".

Як пише "Lenta.ru" з посиланням на газету "HAZ", справу порушено за статтею 103 кримінального кодексу Німеччини (образа державних органів і представників іноземних урядів).

Видання також зазначає, що, відповідно до законодавства, справі буде дано хід тільки, якщо цього побажає постраждала сторона.

Поки ні Путін, ні Ангела Меркель на тему можливого покарання активісток не висловлювалися.


Втім, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав акцію "Femen" хуліганством, але підкреслив, що не закликає карати дівчат.

"HAZ" повідомляє, що після акції поліція затримала і допитала п'ятьох дівчат у віці від 18 до 33 років. Дві з них є громадянками Німеччини, дві - України і одна - Росії.

Нагадаємо, феменки роздяглися перед Путіним і Меркель, які 8-го квітня відвідували виставку в Ганновері. На тілах напівоголених дівчат були написані нецензурні гасла проти російського президента, аналогічні гасла активістки вигукували.

Пізніше Путін зазначив, що не сердиться через події і що подібні акції допомагають "розкручувати" ганноверської виставку. Також він сказав, що охоронцям, які скрутили дівчат, слід було поводитися з ними м'якше.

Разом з тим, Путін заявив, що був не надто вражений акцією.

"Я з ранку поснідати не встиг. Якби вони мені, як кажуть, ковбасу показали або сало, це б мене порадувало, а ті принади, які вони демонструють - не дуже", - цитують російського лідера "РИА Новости".

Меркель, у свою чергу, висловила сумнів у необхідності висловлювати свій протест у такій формі.

Скрін-шот з сайту "Haz.de"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів