Джина Лоллобріджида розпродала прикраси задля науки

15 травня 2013, 13:44

Легендарна італійська кінодіва Джина Лоллобріджида розпродала розкішну колекцію своїх коштовностей.

4,9 мільйона доларів, які отримала за свої прикраси 85-річна акторка, вона вирішила пожертвувати на дослідження в галузі стовбурових клітин.

Про це повідомляє "Contact Music".

22 предмети з колекції коштовностей Лоллобріджиди пішли з молотка на аукціоні "Sotheby's" у Женеві. Кінозірка на ньому була присутня особисто.


"Призначення коштовностей – дарувати задоволення, і я протягом багатьох років отримувала величезну втіху, надягаючи мої прикраси", - зазначила Джина.

"Те, що я продаю мої коштовності задля того, щоби привернути увагу суспільства до лікування стовбуровими клітинами, як може зцілити від стількох недуг, здається мені чудовим способом їх застосування", - сказала акторка.

Найдорожчим лотом стали унікальні сережки з перлинами, які було придбано за 2,39 мільйона доларів. Для порівняння, сережки з перлами й діамантами, які колись належали Елізабет Тейлор, в 2011-му році пішли з аукціону за 1,98 мільйона.

Як відомо, за свою кінокар'єру Лоллобріджида знялася в кільках десятках стрічок. Найбільшу міжнародну славу їх принесли такі картини, як "Фанфан-Тюльпан" 1952-го року та "Собор Паризької Богоматері" 1956-го.

Фото Reuters з сайту "The Guardian"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів