У майбутньої доньки принца Вільяма хочуть відібрати трон

12 червня 2013, 10:21

Перша дитина принца Вільяма і герцогині Кембриджської Кетрін Міддлтон може не успадкувати трон, у разі якщо народиться дівчинка.

А все через судовий позов, який був поданий в Канаді з приводу зміни порядку престолонаслідування, повідомляють РИА Новости з посиланням на Express.

Якщо позов буде задоволений, це означатиме, що якщо в сім'ї принца Вільяма першою народиться дочка, вона повинна буде поступитися правом на престол молодшому братові.

Позов до до Вищого суду Квебеку подали професори Женев'єва Мотард і Патрік Тейллон - експерти з конституційного права в університеті Лаваля в канадській провінції Квебек.


Зокрема, вони стверджують, що канадський уряд діяв неконституційно, не отримавши схвалення кожної з десяти провінцій країни, перш ніж погодитися на зміни закону про престолонаслідування.

У майбутньої доньки Вільяма і Кейт намагаються відібрати право на престол

Розгляд їхньої справи, яке, як очікується, займе від шести місяців до п'яти років, загрожує зірвати зусилля лідерів Співдружності націй зі швидкої зміни закону.

На саміті Співдружності націй в Австралії в жовтні 2011-го року, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і прем'єр-міністри 15 інших країн Співдружності націй, включаючи Канаду погодилися на зміни закону про престолонаслідування.

Таким чином було скасовано право переходу престолу в першу чергу до спадкоємців чоловічої статі.

На саміті погодилися дати гарантії того, що якщо у Вільяма і Кейт першою дитиною буде дочка, вона стане королевою, навіть якщо у неї будуть молодші брати.

Вони також, зокрема, дали згоду на скасування заборони на шлюб з католиками тих, хто перебуває у черзі на престол, і, тим не менш, монархом все одно не зможе стати католик.

У Великобританії Акт про престолонаслідування, що приводить у дію реформи, був прийнятий як закон у квітні. Але він не набуде чинності, якщо всі 16 країн Співдружності не погодяться на ті ж зміни по наказовому акту заступника прем'єр-міністра Ніка Клегга як лорд-голови Таємної ради.

Нагадаємо, наразі у Букінгемському палаці тримають у таємниці стать майбутньої дитини принца Вільяма і Кейт Міддлтон. Малюк має з'явитися на світ вже в липні.

Фото Reuters з сайту 3news.co.nz

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів