Джолі виступила в ООН

26 червня 2013, 11:20

Голлівудська актриса Анджеліна Джолі виступила на засіданні Ради Безпеки ООН.

Зірка взяла участь у зустріч "Жінки, мир і безпека", де обговорювали, серед іншого, випадки насильства проти мирних громадян в зонах військових конфліктів, повідомляє "Reuters".

Джолі закликала Раду Безпеки ООН зробити пріоритетною боротьбу із зґвалтуванням у зоні бойових дій.

Акторка поділилася історіями жертв насилля, яким вдалося вжити і з якими вона зустрілась. Зокрема, Енджи згадала слова конголезької матері, 5-річна дочка якої була зґвалтована за межами поліцейської дільниці.


Джолі "штовхнула" промову на засіданні ООН

Джолі, як спеціальний посол ООН у справах біженців, заявила, що вона повинна взяти на себе відповідальність і забезпечити лідерство "за ці злочини, які відбуваються не тому, що вони притаманні війні, а тому, що глобальний клімат дозволяє це зробити".

"Я розумію, що члени Ради безпеки можуть розходитися з багатьох питань. Однак сексуальне насильство в умовах конфлікту не може бути предметом розбіжностей. Я впевнена, що в цьому залі ніхто не сумнівається в тому, що зґвалтування дитини - це злочин", - заявила присутнім актриса.

Анджеліна Джолі закликала політиків і дипломатів активізувати боротьбу з такими жахливими злочинами. За словами зірки, яка бувала в таборах біженців по всьому світу, в результаті подібних актів постраждали сотні тисяч людей.

Енджи вважає, що винні й самі насильники, і атмосфера безкарності, що панує в зоні військових дій.

"Це сумна і ганебна реальність", - додала Джолі.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів