Влада Грузії звинуватила Депардьє у порушенні закону

3 липня 2013, 12:07

Влада Грузії звинуватила французького актора Жерара Депардьє, який нещодавно отримав російське громадянство, в порушенні закону.

Приводом для звинувачень стала його поїздка до Абхазії, яку офіційний Тбілісі досі вважає "окупованою" грузинською територією, пише "Лента.ру" з посиланням на "Тренд".

З претензіями на адресу Депардьє виступила заступник держміністра з реінтеграції Грузії Кетеван Ціхелашвілі.

"Був порушений закон. Можливо, він хороший актор, але я сумніваюся, що він розбирається в цих питаннях і розуміє, що лежало в основі конфлікту", - заявила вона, підкресливши при цьому, що Депардьє є громадянином Росії.


Депардьє порушив закон?

Чи мають намір влади республіки покарати французького актора, якщо в майбутньому він вирішить відвідати Грузію, не повідомляється.

Як відомо, Депардьє відвідав Абхазію в понеділок, 1-го липня. У ході візиту він зустрівся з президентом республіки Олександром Анквабом.

У своїх коментарях актор назвав Абхазію незалежною державою і зазначив, що у неї є великі можливості для залучення туристів.

У Грузії, нагадаємо, діє закон "Про окуповані території". Він був прийнятий після серпневої війни 2008-го року і офіційного визнання територій, які відкололися від Грузії, - Абхазії і Південної Осетії - Росією.

Закон проголошує ці території "окупованими" Росією і забороняє в'їзд на них з території Російської Федерації. Порушники можуть бути оштрафовані або навіть відправлені до в'язниці.

Фото Reuters

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів