Хакер зламав сторінку засновника Facebook

19 серпня 2013, 18:10

Палестинський хакер, який називає себе Халіл Шрітех, зламав сторінку засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга.

Кібер-злочинець зробив це для того, аби повідомити про уразливість у Facebook. Про що й Шрітех написав у своєму блозі, передає "Лента.ру".

Хакер виявив метод, що дозволяє розмістити пост на сторінці будь-якого користувача "Facebook", навіть не перебуваючи у нього в друзях.

Шрітех продемонстрував роботу методу на сторінці творця соцмережі. Він опублікував пост, де розповідав про саму уразливості і про те, які кроки він зробив, щоб донести відомості про неї до служби безпеки Facebook.


Пост на сторінці Цукерберга був опублікований з режимом приватності "для друзів", тому, як стверджує хакер, його не могли побачити сторонні користувачі.

Хакер довів, що може зламати навіть сторінку Цукерберга

Незабаром після публікації запису акаунт Халіла Шрітеха був тимчасово заморожений. Крім того, з ним зв'язалися представники соцмережі, які попросили надати детальну інформацію про уразливість.

Палестинець розповів, що він намагався "достукатися" до служби безпеки Facebook ще до публікації поста на сторінці Цукерберга. Для цього хакер несанкціоновано розмістив пост на сторінці Сари Гудін, яка навчалася в одному коледжі з творцем Facebook, і дав посилання спеціалісту зі служби підтримки соцмережі.

Однак останній не зміг побачити запис, так як не був "френдом" Гудін, тому вважав, що Халіл Шрітех розповідає про документовану функцію.

Сам хакер для доказу існування уразливості записав відео, на якому показав процес злому однієї зі сторінок.

До слова, політика Facebook передбачає виплату як мінімум 500 доларів за повідомлення про уразливість соцмережі. Проте представники компанії повідомили палестинцеві, що він не отримає грошей, оскільки порушив умову, що забороняє демонструвати помилки на "живих" акаунтах - для цього потрібно використовувати тестові сторінки.

Фото "Лента.ру"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів