Напівголий бодібілдер зчинив бешкет у літаку Меркель

22 серпня 2013, 11:21

Напівголий чолов’яга зумів пробратися на літак, яким користується канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Він пообквецював піною з вогнегасника елегантний салон, понатискав різні кнопки в кабіні, спустив аварійний надувний трап та влаштував танці на крилі авіалайнера.

Інцидент стався в ніч на 25-те липня в аеропорті Кельна. Поліцейський звіт на 8 сторінках лише тепер потрапив до преси, повідомляє "Spiegel".

24-річний виходець із Туреччини, якого називають Волкан Т., був вбраний у самі лише турси та мав при собі торбу з марихуаною й пігулками екстазі. Вочевидь, звідти він і черпав натхнення.

Як зазначають видання "Welt am Sonntag" та "General-Anzeiger", "Airbus 319" був заправлений 8 тонами пального. Отже, технічно бешкетник міг, якщо не злетіти, то, принаймні, змусити лайнер котитися льотовищем.

У літаку Меркель влаштували бешкет з піною і танцями

На думку слідчого Ульріха Бремера, навряд чи в Волкана Т. були якісь терористичні мотиви. У вечір перед дебошем він буцімто розсварився зі своєю  дівчиною.

Бавлячись із кнопками в кабіні літака, чоловік не помітив, як увімкнув сигнал тривоги. Військові прибули на місце події о 20:40, але арештувати розбишаку вдалося лише о 0:23, завдяки поліцейському собаці, який вкусив його за ногу. Нині Волкан Т. перебуває в психіатричному закладі.

Ангела Меркель того вечора знаходилася за сотні кілометрів від Кельна, насолоджуючись музикою Вагнера на фестивалі опери в Байройті.

Шкоду, завдану державному авіалайнеру, оцінюють у 100 тисяч євро.

Окрім Меркель, цим літаком користаються й інші високопосадовці Німеччини, зокрема президент країни Йоахім Гаук.

Фото Reuters

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів