Діма Білан розкритикував російське хамство

11 вересня 2013, 13:27

Російський співак Діма Білан розповів все, що думає про хамство і грубість у своїй країні.

Артист вважає , що коріння цієї біди - у тому , що людина має владу, в будь-якому її прояві.

Про це він розповів "Российской газете".

"Бути начальником, що не виливає нахабної впевненості, апломби і всієї жовчі, що накопичилась, на підлеглих, у нас вважається слабкістю. До того ж, бути коректним і намагатися чемно розмовляти зі своїми колегами - це мистецтво, яке вимагає зайвих сил і часу, який ніхто не хоче забирати у себе", - зауважив Діма.


Білан запевняє, що йому така філософія не близька.

"Упевнений, що слабкий лише той, хто не може придушити в собі мерзенне бажання самоствердитися за рахунок інших, у кого не виходить дорахувати до десяти і вказати на помилки, роблячи це у ввічливій формі", - додав він.

Білан засудив російське хамство

При цьому Білан чесно каже: часто наші люди далеко не завжди розуміють по-хорошому, і особисто він не раз стикався з цим у своєму професійному житті.

"Завжди доводиться вчити, вказувати на помилки, на які багатьом абсолютно начхати, та блаженний той, кому вдається це робити, зберігаючи самовладання. Ми лаємо кого завгодно: друзів, начальника, уряд, ДЕЗи, ЖЕКи і так далі. Поглянути ж на себе, свою лінь і нерозторопність у нас виходить украй рідко", - пояснив артист.

Тому Діма бачить у російського хамства дві причини: не вистачає виховання у начальства і здібності самоорганізації у підлеглих.

"А терпить російська людина таке ставлення через те, що не поважає в першу чергу сам себе. Крім того, є випадки, коли не залишається іншого вибору: потрібно будь-якими способами прогодувати сім'ю", - додав він.

Білан також зазначив, що хамство найчастіше харчується хамством, тому треба шукати способи обсмикнути хамовиту людину коректно і без наслідків:

"Пам'ятаю, як летів у літаку, і за моєю спиною сиділа моторошно невихована сім'я, яка, треба розуміти, мала перший досвід польоту в бізнес-класі. Почалося активне обговорення мене. Я повертаюся і питаю: "Вибачте, будь ласка, вам скільки років? Чому ви так поводитеся?". І все - конфлікт вичерпано. Цікаво, що було б, якби я, скажімо, запропонував їм грубо і просто: "Закрийте роти!".

Фото з Instagram Діми Білана

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів